Ψάχνοντας να βρω ένα παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα πολύ υγιεινό χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά finger food για τον μικρό μου έπεσα πάνω σε αυτή την συνταγή για μάφινς. Η μπανάνα του δίνει όλη την γλύκα που χρειάζεται. Βγαίνουν πολύ αφράτα, μαλακά και κάνουν και για κατάψυξη.

Τα λάτρεψε το μωρό (11μηνών) αλλά και εγώ που δεν είμαι του γλυκού πολύ. Αν βέβαια περιχύσουμε από πάνω λιωμένη σοκολάτα ή μαρμελάδα ή ακόμα τα κόψουμε στην μέση και τα αλείψουμε με βούτυρο και μέλι τότε κάνουν και για τους γλυκαντζίδες τις παρέας.

Υλικά

12 κεικάκια 2 1/2 μπανάνες γινωμένες 1/4 κούπας (60 γρ) γιαούρτι στραγγιστό 1/2 κούπα (110 γρ) γάλα ή νερό ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου 3 αυγά 1 κγ εκχύλισμα (υγρή) βανίλιας ή και σκόνη βανίλιας 1 1/2 κούπα (210 γρ) αλεύρι (ΓΟΧ) 1 κούπα (115 γρ) αλεύρι αμυγδάλου (αμυγδαλόσκονη) 2 κγ μπέικιν πάουντερ 1 κγ σόδα 1 κγ κανέλα

προαιρετικά ξηροι καρποι αλεσμένοι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ λιώνουμε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι και σιγά σιγά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά υλικά με την σειρά που δίνονται. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε (προαιρετικά) το αλεύρι και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.

Τέλος, με ένα κουτάλι ενσωματώσουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά απαλά ίσα να γίνουν όλα ένα ομοιόμορφο μείγμα, αλλά χωρίς πολύ ανακάτεμα. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 12 θήκες για άφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180°C.

Απολαμβάνουμε σκέτα ή τα καλύπτουμε με ότι μας αρέσει!