Υλικά συνταγής
1 πακέτο πένες
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Για τον κιμά
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
100-150 ml κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζετε.
Ετοιμάζετε τον κιμά: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε πρώτα για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε και τον κιμά. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7’-8’ ανακατεύοντας
Ρίχνετε το κρασί στην κατσαρόλα και μόλις απορροφηθεί προσθέτετε τα ντοματάκια κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες και αλατοπίπερο. Βάζετε και λίγο νέρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 35’ μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με τη σάλτσα.
Σε ένα πυρέξ ρίχνετε τα ζυμαρικά, τον κιμά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύετε. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε στους 200°C για 30′ περίπου.
https://www.icookgreek.com/
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες