Ατομικά σουφλέ πατάτας στο πήλινο με μπέικον και πιπεριές

Μια εύκολη συνταγή για τέλειο σουφλέ πατάτας. Σήμερα φτιάχνουμε σουφλέ πατάτας με μπέικον, πιπεριές, βούτυρο και μπόλικο κασέρι. Σε ποιον δεν αρέσει ο συνδυασμός της πατάτας με κασέρι που λιώνει από πάνω της και δημιουργεί μια τραγανή τυρένια κρούστα, ενώ στο κρεμώδες εσωτερικό του κρύβει λαχταριστό μπέικον και πιπεριές.

Το έχω φτιάξει πολλές φόρες σε τραπέζια με φίλους ως ορεκτικό, για την οικογένεια σαν κυρίως πιάτο άλλα και σαν μεζέ για να συνοδεύσουμε το κρασί ή την μπύρα μας. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση της και όπου και αν την έχω σερβίρει, έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Όσο για τα παιδιά που έχουν αδυναμία στις πατάτες, ξετρελαίνονται γι αυτό το φαγητό.

Φτιάξτε και εσείς αυτό το εύκολο άλλα πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας και κάντε τους όλους να γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Εκτέλεση

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες. Βάζουμε σπορέλαιο στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Παίρνουμε τα πήλινα και τοποθετούμε στο καθένα δυο στρώσεις πατάτες. Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές βούτυρο 1 φλυντζάνι του τσαγιού λάδι και λίγο νερό και τα ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε στα πήλινα πάνω στις πατάτες. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Συνεχίζουμε, τοποθετούμε μπέικον πάνω στις πατάτες. Τρίβουμε μπόλικο κασέρι στο καθένα,ψιλοκόβουμε πιπεριές πράσινες και κόκκινες, ρίχνουμε μαυροπίπερο και τοποθετούμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να λιώσει το κασέρι. Μπορούμε αντί για μπέικον να βάλουμε μορταδέλα,η ζαμπόν ψιλοκομμένο!

Ατομικά σουφλέ πατάτας στο πήλινο με μπέικον και πιπεριές

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou

Close