Τι θα λέγατε για λουκουμαδάκια αλμυρά; Εμείς την φτιάχνουμε αρκετά συχνά στο σπίτι και δεν μένει ούτε ένας!
Φτιάχνω την κλασική ζύμη για λουκουμάδες κα γεμίζω με τυρί.Τόσο απλά!
ΥΛΙΚΑ
– 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100-120 γραμ. νερό χλιαρό
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 15 γραμ. μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξερή
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 100 γρ. περίπου τυρί φέταΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 100 γραμ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά μας. Σ’
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την
διαλυμένη μαγιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη,το λάδι και το αλάτι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και ελαστική. ΄’Ισως
χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη
σκεπασμένη για 20-30΄. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης στο χέρι μας το
ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά
κάνοντας στρογγυλό σχήμα ώστε να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα
αρκετό λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μας σε μέτρια
φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
– 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 100-120 γραμ. νερό χλιαρό
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 15 γραμ. μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξερή
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι
– 100 γρ. περίπου τυρί φέταΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 100 γραμ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά μας. Σ’
ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα την
διαλυμένη μαγιά. Ρίχνουμε την ζάχαρη,το λάδι και το αλάτι. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και ελαστική. ΄’Ισως
χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη
σκεπασμένη για 20-30΄. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης στο χέρι μας το
ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά
κάνοντας στρογγυλό σχήμα ώστε να μην μας ανοίξει στο τηγάνισμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα
αρκετό λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια μας σε μέτρια
φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
*Μπορείτε να γεμίσετε τα λουκουμαδάκια σας με τυρί φιλαδέλφεια ή ακόμη και με ψιλοκομένο μπέικον.Πραγματικά η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη!
Καλή επιτυχία
Κατερίνα Βήττα
Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις