Δεν νομίζω να υπάρχει γυναίκα που τις αρέσει η μαγειρική και μπαίνει στο facebook ,που δεν ξέρει τη Λατρεμένη μου Γκολφω Νικολου!!!
Η γλυκιά μαγείρισσα του facebook με τις πεντανοστιμες συνταγές της που μας έχει τρελάνει,μας έκανε τη τιμή και μας παραχώρησε την άδεια,να παρουσιασουμε κάποιες συνταγές από την ομάδα της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤHΣ ΓΚΟΛΦΩΣ που αποτελείτε από πάνω από 25.οοο μέλη!!!
Εννοείτε ότι πρέπει να γίνετε μέλος της ομάδας της Γκολφως!!!Έχουν εξαίρετες συνταγές για όλα τα γούστα! Πατήστε ΕΔΩΕμείς διαλέξαμε κάποιες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για σνακ στο σχολείο η και σε πάρτι!
Τις υπόλοιπες θα τις δείτε στην ομάδα !!!!
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ “ΜΠΟΜΠΑΤΑ”
Υλικά για τη ζύμη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ.τσ. αλάτι
1 φακελ. μαγια ξηρή Γιώτης
5 ποτήρια περίπου αλεύρι.
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι
2 ασπράδια
2 κρόκους για να αλείψουμε στο τέλος
Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε μετά τη μαγιά. Αφήνουμε 3 λεπτά να ενεργήσει η μαγιά και να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και χτυπώντας το ζυμάρι με μια κουτάλα με τρύπα στη μέση.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50-70°C να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ θρυμματίζουμε τη φέτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι, τα ρίχνουμε σε ένα χτυπημένο ασπράδι και ανακατεύουμε.
Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το μοιράζουμε ξανά και ξανά ώσπου να έχουμε μπαλίτσες σαν ένα μεσαίο μανταρίνι.
Είτε: α) Ανοίγουμε στον λαδωμένο πάγκο της κουζίνας το ζυμαράκι σε τρίγωνο σχήμα περίπου και βάζουμε τη γέμιση στην βάση του τριγώνου και τυλίγουμε κλείνοντας καλά τη γέμιση μέσα στην αρχή προς την κορυφή. Σχήμα μακρουλό και αν θέλουμε του δίνουμε το σχήμα του μισοφέγγαρου.
β) Ανοίγουμε το ζυμάρι σε τετράγωνο (σε αυτήν την περίπτωση ανοίγουμε όλη τη ζύμη σε ένα φύλλο και χαράζουμε κομάτια τετράγωνα). Βάζουμε τη γέμιση στη μέση και πιάνουμε τις τέσσερεις άκρες και ενώνουμε πάνω στο κέντρο. Ενώνουμε και τις 4 λοξές πλευρές αν θέλουμε.
γ) Το πιο γρήγορο από όλα τα σχέδια. Παίρνουμε την μπαλίτσα στην παλάμη μας και κάνουμε μια λακούβα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση και την κλείνουμε μέσα στη ζύμη.
Τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Βάζουμε τα τυροπιττάκια σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα όχι κοντά πολύ για να έχουν περιθώριο να διπλασιαστούν περίπου σε όγκο.
Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο και αφήνουμε στους 50-70°C να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 175°C για 25 περίπου λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Παρακολουθούμε το ρόδισμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για κάτι ακόμα πιο γρήγορο χωρίζουμε το ζυμάρι μόλις φουσκώσει σε 3 ή 4 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομάτι σε ένα παραλληλόγραμο φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση κατα μήκος της μεγάλης πλευράς, τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Αλείφουμε με αυγό και προαιρετικά χαράζουμε λοξά κομμάτια.
ΓΕΜΙΣΗ: Στη γέμιση εκτός από τα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες ή ακόμα και αλλαντικά.
Τα αποθηκεύουμε σε τάπερ ή πλαστική σακούλα τροφίμων ώστε να μείνουν μαλακά.
Από τη χαρά Πρωτοψάλτη
ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ,της Γιαννας
ζεσταίνω λιγη κρεμα γαλακτος και βαζω μεσα περιπου 1/2 κιλο διαφορα τυρια(γκουντα,μοτσαρελλα,ρεγκατο η οτι εχουμε)ψιλοκομμενο ζαμπον και ανακατευουμε να γινουν ενα μιγμα ολα.
Κόβω το φύλλο κρούστας σε τρεις λωρίδες,βάζω λίγη γέμιση και γυρίζω μια στροφη.μετα κλεινω τα πλαγια φυλλα μεσα κ συνεχιζω και τυλιγω.τηγανιζω σε μετρια φωτια αφου καψει λιγο το λαδι!!!
Θεικα μπιφτέκια της Γκολφως!
ΥΛΙΚΑ.
500ΓΡΑΜ.ΚΙΜΑ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ
2 ΦΕΤΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΟΥΣΚΕΜΕΝΕΣ ΨΩΜΙ ΣΙΚΑΛΕΩΣ Η ΛΕΥΚΟ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ ΤΡΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΟΜΑΤΑΚΙ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΤΡΙΜΕΝΟ
10 ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΥΣΚΕΨΕΙ ΣΕ ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΝΕΡΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΥΖΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ-ΡΙΓΑΝΗ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ Η ΦΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ¨=ΜΙΣΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ,ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ,2 ΦΕΤΕΣ ΤΣΕΝΤΑΡ ΤΥΡΙ,1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΟΝΙΑΚ,ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΠΑΠΡΙΚΑ,1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΛΙΓΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΗ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΚΙΜΑ,ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ,ΤΟ ΑΥΓΟ,ΤΑ ΦΥΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΚΕΨΑΜΕ,ΤΟ ΛΑΔΙ,ΤΟ ΟΥΖΟ,ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΥΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΦΤΗ ΧΟΝΤΡΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΙΜΑΣ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΠΑΠΡΙΚΑ,ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ,
ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΟΜΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΝΕΤΕ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ Η ΣΕ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ.
ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ=ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΚΥΒΑΚΙΑ,ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.
ΜΥΣΤΙΚΑ
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΠΙΠΕΡΙΑ Η ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΤΟ ΖΥΜΩΜΑ.
MUFFINS ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ απο τη Χαρα
ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ απο την Ευα
ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
- 1 ΚΟΥΠΑ (ΤΟΥ ΝΕΣ ΚΑΦΕ) ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ
- 40 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
- 3 Κ.Σ. ΓΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ
- 1,5 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
- 5 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
- 3,5 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ)
- 2 Κ.Σ. ΒΙΤΑΜ
- 1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
- ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ή ΞΑΝΘΕΣ
- 1-2 ΤΣΙΜΠΙΕΣ ΚΑΝΕΛΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
- 1 ΚΡΟΚΟ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- ΣΟΥΣΑΜΙ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
- ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥΣ, ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ.
- ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΑΓΩΤΟ.
- ΟΣΟΙ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΜΕ ΓΑΛΑ ΦΥΤΙΚΟ ή ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΟΜΟΙΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΟ ΓΑΛΑ ή ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ, ΑΡΑΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.
- ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΓΛΥΚΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΖΑΧΑΡΗ.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες