Φτιάξτε πελτέ ντομάτας με την ωραιότερη Συνταγή από τη Λιτσα Παπαντωνίου!
Θέλετε σπιτικό πυκνό ντοματοπελτε να βάζετε 1 κουταλιά και το φαγητό σας να γίνεται κατακόκκινο και να μοσχομυρίζει ντοματούλα? Αν ναι δείτε τη συνταγή που μου έδωσε η φιλη μου η Λιτσα, η master chef  του facebook!!!

 

 

Και αν σας άρεσε πατηστε εδω και μπειτε στην ομαδα της να δειτε και αλλες συνταγες!
Εκτέλεση
(για ένα κιλό πελτέ)
Παίρνεις ντομάτες ώριμες,τις κόβεις κομμάτια,και τους ρίχνεις αλάτι,κατά προτίμηση χονδρο.
Τις  αφήνεις όλη την νύκτα να βγάλουν τα υγρά τους.
Την άλλη μέρα τις τρίβεις σε σήτα με το χέρι,και πετάς αυτό που μένει μέσα στην σήτα.( φλούδες και σποριά ).
Βάζεις τον πολτό που έχει βγει σε τουλπάνι,και το κρέμας σε ίσκιο,μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Το μαζεύεις σε γυάλα,και από πάνω βάζεις λαδάκι και στο ψυγείο…
Εαν θελετε μπορειτε να φτιαξετε διαφορα βαζακια και να προσθεσετε μυρωδικα!!!

Close