Χοιρινό ρολό γεμιστό με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

4-5 άτομα 1 1/2 κιλό σπάλα 100 γραμμάρια μπέικον σε φέτες 100 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες 200 γραμμάρια γραβιέρα σε μπαστουνάκια 700 γραμμάρια πατάτες Υλικά για άλειμμα 50 γραμμάρια μουστάρδα 30 γραμμάρια κέτσαπ 100 ml ελαιόλαδο ρίγανη πάπρικα αλάτι πιπέρι

Δείτε ακόμη: Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι -κονιάκ και πατάτες φούρνου

Οδηγίες

Μ’ ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κρέας και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.

Σ’ ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά του αλείμματος και με αυτά αλείφουμε το κρέας.

Φροντίζουμε να μη χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα, διότι θα τη χρειαστούμε και αργότερα.

Στο κέντρο του κρέατος απλώνουμε το μπέικον, το ζαμπόν και τη γραβιέρα.

Δείτε ακόμη: Χοιρινό με κουνουπίδι αυγολέμονο

Το τυλίγουμε με προσοχή, το περνάμε σε δίχτυ ή το δένουμε με σπάγκο και το αλείφουμε λίγο και εξωτερικά με το μείγμα.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτο σχήμα.

Τις βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα από το άλειμμα.

Βάζουμε στο κέντρο το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου.