Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!Όποια μαμαδοφίλη θελει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!Δευτέρα Κεφτεδακια
200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. κιμάς χοιρινός
200 γρ. τρίμμα από φρέσκο λευκό ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
120 γρ. κρεμμύδι αλεσμένο στo μουλτι
50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2κ.σ. δυόσμος ξερός τριμμένος
2 αυγα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.γ. αλάτι & ¼ κ.γ πιπέρι
1 ντοματα περασμενη στο μουλτι
ελαχιστο καρυ
αλευρι και φρυγανια για το τηγανισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνετε όλα τα υλικά
Βάζετε το μίγμα των κεφτέδων στο ψυγείο για 30’ τουλάχιστον
Ετοιμάζετε ένα ταψάκι με μίγμα αλευριού και φρυγανιάς(μισο μισο)
Σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει
Βρέχετε τα χέρια σας με νερό και αρχίζετε να πλάθετε κεφτεδάκια . Τα αφήνετε στο ταψάκι με το μίγμα αλευριού και μόλις έχει κάψει το λάδι ξεκινάτε να τα πανάρετε ένα-ένα. Κάθε τόσο ξαναβρέχετε τα χέρια σας με νερό γιατί βοηθά στο πλάσιμο .
Οταν ροδίσουν Τα ακουμπάτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τριτη Τορτελίνια με κοτοπουλο
Τετάρτη
Ρεβυθια κοκκινιστα με μανεστρα
Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. ρεβύθια
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζανάκι λευκό γλυκό κρασί Μοσχάτο Λήμνου
1,5 λίτρο νερό
500 μ.λ. σάλτσα ντομάτας
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φύλλο μαυροδάφνης
αλάτι – πιπέρι
μυρωδικά
ουσκέυουμε απο βραδύς τα ρεβύθια με 1 κ.γ.σόδα.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το καβουρντίζουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τα ρεβύθια και ανακατέυουμε.
Σβήνουμε τα ρεβύθια με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό, την σάλτσα, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, τα μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι και την μαυροδάφνη.
Λίγο πρίν να σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το ρύζι.
Μαγειρέυουμε για 7 λεπτά ακομά ανακατέυοντας πού και πού.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά με κλειστό καπάκι να σταθεί.
Πεμπτη Ψαροκροκετες
4 φιλέτα λευκου ψαριου μπακαλιαρος,γλωσσα,κτλ
(και με σαρδελα τα εχω κανει και ειναι υπεροχα)
1-2 αυγά
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλάκια πάπρικα γλυκειά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λιγο ανηθο ψιλοκομμενο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Παίρνετε τα φιλέτα και τα αλατίζετε ελαφρώς. Τα αφήνετε 10 λεπτά να τα πιάσει το αλάτι και έπειτα τα πιέζετε ανάμεσα στα χέρια σας να φύγουν τα επιπλέον υγρά.
Κατόπιν κόβετε το καθ’ένα σε 4 κομμάτια περίπου, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν.
Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήνετε να κάψει.
Ρίχνετε τα μπαχαρικά,τον ανηθο και λίγο αλάτι (μισό κουταλάκι) μέσα στο μπωλ με την τριμμένη φρυγανιά.
Περνάτε κάθε κομμάτι απο το αλεύρι, μετά απο αυγό και τέλος απο τη φρυγανιά και τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο τις 2 πλευρές.
Βάζετε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζετε ένα συνοδευτικό της αρεσκείας σας!!
Παρασκευη
Αρακας λεμονατος με πατατουλες
Υλικα
1 κιλό αρακά
1/2 φλ. ανηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο. κρεμμύδι ψιλοκκομενο
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλ. χυμό λεμόνι
1 κύβο λαχανικων
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το 1/3 φλ. από το λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι για 2′.
Προσθέτουμε τον αρακα και τις πατάτες και τις σωτάρουμε για άλλα 4′.
Βάζουμε στην κατσαρόλα, 1 1/2 φλ. νερό, τα καρότα, τον ανηθο ,τη ζαχαρη και το αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για
κανα τεταρτο πριν το τελος προσθεστε λιγο νερακι, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε.
Σαββάτο Μοσχαρακι κοκκινιστο με πουρε λαχανικών
Κυριακη Μουσακας
Υλικά
• 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
• 1 κιλό πατάτες
• 4 κ. σ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 κ. σ. φρυγανιά
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα κιμά
• 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 250 γρ. χοιρινός κιμάς
• ⅓ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 6 – 7 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 400 γρ. φρέσκια ντομάτα, ή ντοματάκια κονκασέ, περασμένα στο μούλτι
• 1 κ. γλ. ντοματοπελτέ
• 1 φλ. τσαγιού κρασί
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κ. γλ. κανέλα
• ¼ κ. γλ. μπαχάρι
• ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1 κρασοπότηρο νερό, ή γάλα
Για την μπεσαμέλ
• 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
• 12 κ. σ. κοφτές αλεύρι
• 5 κ. σ. βούτυρο, ή φυτίνη
• 5 αυγά
• ¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ⅔ φλ. τσαγιού γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
Λαχταριστο παγωτο σοκολατα χωρις παγωτομηχανη
Εαν θελετε να δειτε και τα αλλα εβδομαδιαια προγραμματα πατηστε εδω!
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα