Συνταγές για λαχταριστά finger food

 

Η ιδέα είναι απλή και το αποτέλεσμα σίγουρο: νόστιμες μπουκιές από μαγειρεμένα ή ωμά υλικά και ωραία παρουσιασμένες. Όποια συνταγή γνωρίζεις και σου αρέσει μπορεί να παρουσιαστεί σαν μινιατούρα σε πάρτι ή μπουφέ. Να μερικές ιδέες:



Τυρο-λαγουδάκια
Συνταγές για λαχταριστά finger food
Τι θα χρειαστείτε (για μία μερίδα):
1/3 της κούπας τριμμένο cheddar
1 κρόκο αυγού
1 κουταλιά του γλυκού γάλα
2-3 σταγόνες σος Worcestershire (θα την βρείτε στα περισσότερα σούπερ-μάρκετ)
Λίγο πιπέρι
Μισό ψωμί για burger (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ) ελαφρώς ψημένο
2 χλωρά φασολάκια, 1 baby carrot, 2 μπιζέλια, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και μία ελιά κομμένη στα δύο, για γαρνίρισμα.
Τι θα κάνετε:
Προθερμάνετε το γκριλ. Βάλτε σε ένα μπολ το τυρί, τον κρόκο, το γάλα και την σως, το πιπέρι και αναμείξτε τα καλά. Απλώστε το μείγμα σε όλο το ψωμάκι, κι απ’τις δύο πλευρές. Βάλτε το στο γκριλ για λίγα λεπτά (3 ή 4) –όσο χρειάζεται για να ψηθεί το τυρί. Στη συνέχεια βγάλτε το και διακοσμήστε το όπως στη φωτογραφία. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστό.

 Φρουτώδη καλαμάκια
Συνταγές για λαχταριστά finger food
Τι θα χρειαστείτε:
8 πολύχρωμα πλαστικά καλαμάκια (για 4 μερίδες)
¼ πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
½ μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
8 μικρές φράουλες
Για το ντιπ:
¼ της κούπας dulce de leche (καραμελωμένο γάλα, αναζητήστε στα delicatessen)
4 κουταλιές του γλυκού κρέμα γάλακτος
Τι θα κάνετε:
Περάστε τα κομμένα φρούτα στα καλαμάκια. Για το ντιπ αναμείξτε καλά το dulce de leche με την κρέμα γάλακτος και βάλτε το σε ένα μπολάκι για να σερβίρετε.


Κροκέτες λαχανικών σε σχήμα αστεράκι

κροκετες_λαχανικων_Σε_σχημα_αστερακι

Τι θα χρειαστείτε:
2 μέτριες πατάτες
1 1/2 φλιτζ, τριμμέννο τυρί Cheddar
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 φλιτζ τριμμένη Παρμεζάνα ή γαλέτα ή cashews
Τι θα κάνετε:
Βάλτε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα σε κρύο νερό. Ανάψτε το μάτι και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να είναι μαλακές όταν τις τρυπάτε με το πηρούνι. Σουρώστε και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς.
Στο μεταξύ, αν προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε cashews, απλώστε τα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα να ψηθούν σε προθερμανσμένο φούρνο τους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Οταν κρυώσουν περάστε τα από το μουλτιπράκτικ.
Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε τη φλούδα από τις πατάτες και τρίψτε της στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μπωλ. Τρίψτε και το κολοκυθάκι στην πιο μικρή πλευρά, ρίξτε και τα κρεμμυδάκια στο μπωλ, μαζί με το αυγό και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και στη συνέχεια πάρτε μικρές ποσότητες με ένα κουτάλι και σχηματίστε τις κροκέτες. Πατήστε τις ελαφρά με το χέρι και περάστε τις και απο τις δύο πλευρές από την τριμμένη παρμεζάνα, τη γαλέτα ή τα τριμμένα cashews.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε τις κροκέτες, λίγες κάθε φορά και τηγανίστε τις γρήγορα. Βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίστε με τις υπόλοιπες.
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το μέλι μέχρι να ενωθούν καλά και σερβίρετε ως συνοδευτική σως με τις κροκέτες.

Για το σχήμα αστεράκι χρησιμοποιείστε κουπ-πατ σε αυτό το σχήμα.

Ψητά λαχανικά σε καλαμάκια
Συνταγές για λαχταριστά finger food
Τι θα χρειαστείτε:
2 πιπεριές, κόκκινες
2 πιπεριές, πράσινες
2 πιπεριές, κίτρινες
3 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κουταλιές βούτυρο
Μπαλσάμικο σε σιρόπι
καλαμάκια για σουβλάκια
Τι θα κάνετε:
Πλένετε και σκουπίζετε τα λαχανικά. Με ένα μαχαιράκι ξύνετε τη φλούδα από τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε φέτες.
Καθαρίζετε περιμετρικά τις πιπεριές από τα κοτσάνια τους, τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους τους και τις κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια.
Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε στα τέσσερα.
Παίρνετε τα καλαμάκια και περνάμε εναλλάξ τα λαχανικά αρχίζοντας και τελειώνοντας με μια φέτα από κολοκυθάκι.
Βάζετε τα σουβλάκια σε ένα ταψί, τα αλείφετε με το βούτυρο και τα ψήνετε κάτω από το γκριλ για περίπου 5-10 λεπτά, έως ότου τα λαχανικά γκρατιναριστούν.
Τα σερβίρουμε ζεστά και περιχύνετε με μπαλσάμικο.

Κροκέτες ψαριού με μαγιονέζα
Συνταγές για λαχταριστά finger food
Τι θα χρειαστείτε:
Για τις ψαροκροκέτες:
400 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
300 γρ. φιλέτο ψαριού με λευκή σφιχτή σάρκα, όπως μπακαλιάρο, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε κύβους
250ml γάλα
1 λωρίδα φλούδα λεμονιού και 1 κουταλάκι χυμό και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
1 κουταλιά Βιτάμ Soft
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
2 μέτρια αβγά χτυπημένα
Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα
Για τη μαγιονέζα:
1 κρόκο αυγού
½ κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι λάδι (ελαιόλαδο ή άλλο σπορέλαιο)
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι (ή χυμό λεμονιού)
Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τι θα κάνετε:
Για τις ψαροκροκέτες:
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν. Μετά σουρώστε τις, λιώστε τις και αφήστε τις στην άκρη -για την ώρα.
Βάλτε το γάλα με το ψάρι και τη φλούδα λεμονιού σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα και, μόλις πάρει βράση, βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε για 5 λεπτά. Στραγγίξτε το ψάρι και φυλάξτε το υγρό που έβρασε. Τη φλούδα λεμονιού μπορείτε να την πετάξετε, αλλά όχι βέβαια το ψάρι: αυτό βάλτε το σε μια πιατέλα, να κρυώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με Βιτάμ σε μέτρια φωτιά και προσθέστε με τη σειρά τις λιωμένες πατάτες, το ψάρι, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψε καλά προσθέτοντας 1-2 κουταλιές από το υγρό στο οποίο έβρασε το ψάρι, ώσπου να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει.
(συνταγή από: cookoo.gr)

Για τη μαγιονέζα:
Σε ένα μέτριο μπολ (συνίσταται γυάλινο ή κεραμικό), χτυπήστε τον κρόκο με τη μουστάρδα και 1-2 σταγόνες λάδι, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύ.
Αρχίζετε να προσθέτετε το λάδι και το ξύδι εναλλάξ και σιγά σιγά, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα συνεχώς.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον λάδι (πάντα σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς) μέχρι να επιτύχετε την σύνθεση που να σας ικανοποιεί.
(συνταγή από: Fe-mail)
πηγη:mama365.gr

Ντιπ με κριτσίνια, κρακεράκια ή λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια.
Συνταγές για λαχταριστά finger food

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ

Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ φέτα
1 μικρό κουτί τυρί τύπου φιλαδέλφεια
1 μικρό κεσεδάκι τυρί κότατζ
μερικές κουταλιές γιαούρτι
πιπέρι

Για την επικάλυψη:
Γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Ψιλοκομμένα καρύδια
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε καλά τη φέτα, το κρεμώδες τυρί και το κότατζ. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό το αραιώνουμε με λίγο γιαούρτι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Πέρνουμε κουταλιές από το μίγμα και το πλάθουμε μπαλάκια τα οποία κυλλάμε στα υλικά επικάλυψης.

ΤΥΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

Τι θα χρειαστούμε:

½ κιλό λευκό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 αβγό
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
½ κιλό τυρί φέτα λιωμένη με πιρούνι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 – 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη μυζήθρα

Πώς το φτιάχνουμε:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αβγό. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία αρκετά σφικτή ζύμη, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αναμειγνύουμε καλά το τυρί, το πιπέρι με τη ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού (που το βρέχουμε συχνά σε νερό) ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τους αρκετές φορές μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τους σερβίρουμε ζεστούς και πασπαλισμένους με την τριμμένη μυζήθρα.

ΤΟΝΑΚΙΑ

tonakia

Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα φιλέ αμυγδάλου
αλάτι – πιπέρι

Πως το κάνουμε:
Ανακατεύουμε καλά τον τόνο, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει.
Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια τα οποία περνάμε από το φιλέ αμυγδάλου.

«Πιτσάκια» τομάτας και βασιλικού

sheetpanpizza-recipe-653x400

Υλικά (για περίπου 4 άτομα) *1 πακέτο έτοιμης ζύμης *3 κουταλιές του γλυκού πέστο βασιλικού *3-4 τομάτες *1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο βασιλικό *10 ελιές, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι *125γρ. μοτσαρέλα σε φέτες *Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώστε baking paper σε ένα ταψί, για να μην κολλήσει η ζύμη. Ξετυλίξτε την ζύμη στο ταψί και απλώστε πάνω της το πέστο. Απλώστε από πάνω τις τομάτες σε φέτες, τις ελιές και την μοτσαρέλα. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο, και τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Βγάλτε το ταψί και κόψτε σε λωρίδες ή σε κομμάτια, όπως τα προτιμάτε.

Γεμιστά αβγά 
deviled-egg-boats
Υλικά
*12 αυγά *50ml μαγιονέζα *45ml sour cream *1 κουταλάκι μουστάρδα Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα Εκτέλεση Βράστε τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Αφού κρυώσουν καλά, κόψτε τα στην μέση (κάθετα) και αφαιρέστε τους κρόκους. Λιώστε τους κρόκους με ένα πιρούνι και αναμίξτε τους με την μαγιονέζα, την sour cream, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Αυτή θα είναι η γέμιση, την οποία θα τοποθετήσετε προσεκτικά μέσα στις κοιλότητες από τα ασπράδια. Τελειώστε, πασπαλίζοντας λίγη πάπρικα πάνω από τα αυγά.
«Μπαλίτσες» από τσένταρ 
3
Υλικά (για περίπου 25 κομμάτια)
 *8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
*1 κούπα νερό
*Μισό κουταλάκι αλάτι
*1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*4 αυγά
*1 κούπα τριμμένο τσένταρ
 *2 κουταλάκια ψιλοκομμένο θυμάρι
*Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
 Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετείτε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να φτάσει σε βρασμό. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και προσθέστε όλο το αλεύρι με μιας, ανακατεύοντας γρήγορα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα παχύ μίγμα. Αφήστε το στην φωτιά για άλλα δύο λεπτά. Στην συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για λίγο, ανακατεύοντας ελαφρώς. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά, ώστε να ενσωματωθούν στην ζύμη (μπορείτε να το κάνετε στο μίξερ). Προσθέστε το τυρί, το θυμάρι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σχηματίστε μπαλίτσες με ένα κουτάλι της σούπας και τοποθετήστε τις σε ταψί, καλυμμένο με baking paper. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 10 λεπτά στους 220 βαθμούς, μέχρι οι μπαλίτσες τσένταρ να φουσκώσουν. Όλοι θα έχουν να λένε για τα «διαφορετικά τυροπιτάκια» σας.
πηγη:in.gr
Λουκανικοπιτάκια Καλαμποκιού on a stick!
telos
Υλικά (για 18 λουκανικοπιτάκια)
1 κούπα γάλα 1% (1 κούπα = 250 ml)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα και επιπλέον 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Μια τσιμπιά μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
9 μεσαία λουκάνικα Φρανκφούρτης
9 ξυλάκια για σουβλάκια
1 αυγό
Λίγο σουσάμι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα απλά να ζεσταθεί να μην καίει ( να είναι τόσο ζεστό όσο το νερό για ένα μπανάκι μωρού, ωραία ζεστό αλλά να μην καίει καθόλου) και το αδειάζουμε σε ενα μπολ. Προσθέτουμε την μαγιά, την μια κουταλιά της ζάχαρης και την αφήνουμε να “ξυπνήσει” για 2 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα στερεά υλικά μας. Ανακατεουμε σε ενα μπολ, το καλαμποκάλευρο με το σταρένιο αλέυρι, το αλάτι, την σόδα και την πάπρικα.
Επιστρέφουμε στο μπολ με το γάλα και ελέγχουμε να δούμε αν η μαγιά έχει αφρίσει. Αν η μαγιά δεν έχει αφρίσει καθόλου αυτό πιθανόν σημαίνει ότι έχει λήξει, έχει χάσει τις ιδιότητές της. Αφου λοιπόν δουμε την μαγιά να έχει αφρίσει στο γάλα, προσθέτουμε σε αυτό την υπόλοιπη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεουμε με κουτάλι για λίγο και προσθέτουμε το μείγμα με τα αλεύρια ανακατεύοντας με κουτάλι.
Ανακατεύουμε με το κουτάλι όλα τα υλικά μαζί για λίγο δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο (μακριά απο κρύο και ρεύματα) για 45 λεπτά με μία ώρα. Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα κόβουμε στην μέση και σπάμε στην μέση και τα ξυλάκια. Περνάμε τα ξυλάκια στα λουκάνικα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας,
την αναποδογυρίζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, πασπαλίζουμε λίγο αλέυρι απο πάνω και την διπλώνουμε 2-3 φορές. Δεν θέλει ζύμωμα. Την χωρίζουμε σε 18 κομμάτια.
Παίρνουμε και πλάθουμε κάθε μπαλάκι σε όσο μεγαλύτερο κορδόνι μπορούμε
κρατάμε το λουκάνικο απο το ξυλάκι και τυλίγουμε το κορδόνι της ζύμης γύρω απο το λουκάνικο. Θα δείτε ότι γίνεται πανεύκολα, σχεδόν τυλίγεται μόνο του
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 230 βαθμούς και τοποθετούμε τα λουκανικοποτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι,
Και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα ή ότι άλλο θέλετε!
Ζαμπονοπιτάκια “Λουλουδάκια” σε Ξυλάκι
8
Υλικά (Για 10 ζαμπονοπιτάκια)
 Για την ζύμη
 1/2 κούπα γιαούρτι
 80 ml μαργαρίνη ελαιολάδου
1 αυγό
1 κούπα αλέυρι
 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
 Λίγο αλάτι
Για την γέμιση
150 γρ Κασέρι τριμμένο
3 φέτες ζαμπόν κομμένες σε κομμάτια
1 αυγό (προαιρετικά)
Αλάτι Πιπέρι (προαιρετικά)
 Για την επικάλυψη Λίγο σουσάμι ή (και) παπαρουνόσπορο
10 μικρά ξυλάκια ή ξυλάκια παγωτού
 Διαδικασία
Σε ενα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το αυγό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με τον μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι, ανακατεύοντας με ενα κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει και μαζεύεται γύρω απο το κουτάλι, αλευρώνουμε τα χέρια μας, ρίχνουμε λίγο αλευράκι σε μια επιφάνεια και αναποδογυρίζουμε την ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι και απο πάνω της και αρχίζουμε να την διπλώνουμε ωστε να γίνει ένα απαλό ζυμαράκι. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.  Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση, χτυπάμε το αυγό σε ενα μπολάκι και απο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε το μισό για την γέμιση και το μισό για άλειμμα στο τέλος. Ανακατεύουμε το ζαμπόν, το κασέρι και το μισό αυγουλάκι μαζί με ελάχιστο αλατάκι (μπορείτε να το παραλείψετε) και πιπεράκι αν θέλουμε.  Όταν έχει περάσει το τέταρτο, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και αλευρώνουμε μια επιφάνεια και έναν πλάστη ωστε να ανοίξουμε την ζύμη σε ενα μεγάλο φύλλο όχι πολύ λεπτό (δείτε στην φωτογραφία).  Παίρνουμε ένα κουπατ σε σχήμα λουλουδάκι και κόβουμε ενα κομμάτι από την ζύμη
Συνταγές για λαχταριστά finger food
Βάζουμε το ξυλάκι να φτάνει περίπου στο κέντρο του λουλουδιού. Αν χρησιμοποιήσουμε ξυλάκι για σουβλάκι τότε βάζουμε μέσα στο πιτάκι την άκρη που δεν είναι αιχμηρή. Βάζουμε με ενα κουταλάκι λίγο απο την γέμιση και κόβουμε με το κουπατ το δεύτερο κομμάτι για το επάνω κομμάτι. το τοποθετούμε από πάνω από την γέμιση και με την κάτω άκρη ενός μικρού κουταλιού (εκεί που το κρατάμε) πιέζουμε καλά παντού και γύρω γύρω την ζύμη να κολλήσουν τα ζυμαράκια μεταξύ τους. Το κουταλάκι θα δώσει κ ένα εφέ σαν πέταλα λουλουδιών. τοποθετουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Προσθέτουμε στο αυγουλάκι που έμεινε λίγο νεράκι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα τα πιτάκια μας, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 17- 20 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Close