Φρυγανισμένη γεμιστή μπαγκέτα στο φούρνο. Φρυγανισμένο ψωμί, λίγο τυρί και μερικές ντομάτες είναι αρκετά για να γευτείτε ένα νόστιμο πρωϊνό αλλά και γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά.
Υλικά συνταγής
1 μπαγκέτα
200 γρ. τριμμένο τυρί [γραβιέρα, τσένταρ]
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες ζαμπόν [χοιρινό ή γαλοπούλας]
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Σε ένα μπολ βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. [*]
Κόβετε τη μπαγκέτα σε 4 ισομερή κομμάτια και μετά τα ανοίγετε οριζοντίως. Γεμίζετε το κάθε κομμάτι μπαγκέτας το μείγμα ντομάτας τυριού και ζαμπόν και το κλείνετε.
Βάζετε τα 4 κομμάτια σε βουτυρωμένο ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο, τα σκεπάζετε με τις φέτες τυριού τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.
[*] Εναλλακτικά προσθέστε στο μείγμα της ντομάτας της 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες.
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές