Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο

Μια κλασσική συνταγή για καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο . Δεν είναι καθόλου βαριά αφού περιέχει ελάχιστη κρέμα γάλακτος!

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι-Πιπέρι
4 φέτες μπέικον
3 αυγά
2 κουταλιές παρμεζάνα
1 κουτ. σούπας μαιντανό

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
2. Σε ένα τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε φέτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
3. Σε ένα ταψί βάζουμε τις ταλιατέλες και το μπέικον. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με την παρμεζάνα, αλάτι-πιπέρι και μαιντανό. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από το ταψί
4. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί το φαγητό μας. Η καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο είναι έτοιμη!

Tips

Μπορείς να προσθέσεις ζαμπόν.Ταιριάζει πολύ με μαύρο πιπέρι

Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις; Δες εδώ υπέροχες συνταγες 

Close