Κοτόπουλο κοκκινιστό με ρεβύθια

Αυτο το φαγητό είναι σίγουρο πως θα το λατρέψετε! Και είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Υλικά

300 γραμ. ρεβίθια
σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
400 γραμ ντοματάκια κονσέρβας/ 400 γρ. χυμό ντομάτας
3 κουταλιές κέτσαπ
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε τα ρεβίθια να φουσκώσουν 12 ώρες σε νερό με 1 κουταλιά αλάτι. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό που φούσκωσαν και βράστε τα μαζί με το σέλινο, το κρεμμύδι και το καρότο για μία ώρα . Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κοτόπουλου για να ροδίσουν ελαφρά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετέ τα μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε κι ανακατέψτε τα ντοματάκια, την κέτσαπ, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Προσθέστε τα ρεβίθια μαζί με μισή κούπα από το ζουμί τους. Αφαιρέστε τα λαχανικά από τα ρεβίθια, αλέστε τα στο μπέντερ και ρίξτε τα εκ νέου στην κατσαρόλα προς το τέλος του μαγειρέματος. Ρίξτε λίγο αλάτι, γιατί τα ρεβίθια έχουν πάρει αρκετό αλάτι από το φούσκωμα, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε τα ρεβίθια με το κοτόπουλο για 35′-40′ λέπτά , ώσπου να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Από τη Βεφα Αλεξιάδου

Close