Σουφλέ- με- φιογκάκια -και - μπεσαμέλ -

Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ. Συνταγή για Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ  τυρί ρεγκάτο και  κεφαλοτύρι.

    Για την επικάλυψη

  • ρεγκάτο 2-3 κουταλιές της σούπας

Σήμερα θα φάμε ένα λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών που λιώνει στο στόμα με φιογκάκια, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, μία σπιτική και πανεύκολη μπεσαμέλ, λίγη πιπεριά και λίγο ζαμπόν. Είναι από τα πιο νόστιμα σουφλέ ζυμαρικών που έχουμε δοκιμάσει και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ  όποτε θέλετε. Εμείς όμως θα σας το προτείναμε για τα γιορτινά και επίσημα τραπέζια του σπιτιού, τους μπουφέδες και το Κυριακάτικο τραπέζι. Μπορείτε να “παίξετε” με τα υλικά και να προσθέσετε κι άλλα τυριά και αλλαντικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ

Σουφλέ- με- φιογκάκια -και - μπεσαμέλ -

 

Εκτέλεση για το Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ

Αρχικά βράζουμε τα φιογκάκια. Θέλουμε να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι και το ρεγκάτο. Επίσης στο ταψί βάζουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες το πιπέρι και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε τα υλικά μας.

Έπειτα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το γάλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει το μείγμα απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τυρί.

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με λαχανικά

Περιχύνουμε το σουφλέ με την μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και ψήνουμε το σουφλέ μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά.

Σουφλέ- με- φιογκάκια -και - μπεσαμέλ -

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close