Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ. Συνταγή για Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ τυρί ρεγκάτο και κεφαλοτύρι.
- φιογκακια 1 πακέτο
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κεφαλοτύρι 350 γραμμάρια
- ρεγκάτο 250 γραμμάρια
- πιπέρι Κατά βούληση
- πιπεριά Μισή κόκκινη
- ζαμπόν 5 φέτες
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- κεφαλοτύρι 1 κουταλιά της σούπας
- βουτυρο 1 κομμάτι
Για την μπεσαμέλ
- ρεγκάτο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Σήμερα θα φάμε ένα λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών που λιώνει στο στόμα με φιογκάκια, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, μία σπιτική και πανεύκολη μπεσαμέλ, λίγη πιπεριά και λίγο ζαμπόν. Είναι από τα πιο νόστιμα σουφλέ ζυμαρικών που έχουμε δοκιμάσει και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ όποτε θέλετε. Εμείς όμως θα σας το προτείναμε για τα γιορτινά και επίσημα τραπέζια του σπιτιού, τους μπουφέδες και το Κυριακάτικο τραπέζι. Μπορείτε να “παίξετε” με τα υλικά και να προσθέσετε κι άλλα τυριά και αλλαντικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Εκτέλεση για το Σουφλέ με φιογκάκια και μπεσαμέλ
Αρχικά βράζουμε τα φιογκάκια. Θέλουμε να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κεφαλοτύρι και το ρεγκάτο. Επίσης στο ταψί βάζουμε την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες το πιπέρι και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Έπειτα φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το γάλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει το μείγμα απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τυρί.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με λαχανικά
Περιχύνουμε το σουφλέ με την μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και ψήνουμε το σουφλέ μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυριά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα