Σουφλέ με riggatoni και λουκάνικα!

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο 
150g  λουκάνικα σε κομματάκια
1/2 μικρό  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
800g (περίπου 6-8) ντομάτες, χοντροκομμένες
350g  ριγκατόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
220 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια σε φέτες
1/4 φλ. τυρί παρμεζάνα ψιλοκομμένη

εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις (180 βαθμούς στον αέρα). Βράζετε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, κρατάτε 1/4 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το σαλάμι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 3 λ. Βγάζετε το σαλάμι από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνετε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 2 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη και το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λ.
Προσθέτετε τις χοντροκομένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε σε μέτρια προς χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 12-14 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέτετε τα κομμάτια σαλαμιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ ακόμα.
Ρίχνετε το στραγγισμένο ριγκατόνι μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτετε το βασιλικό και το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατεύετε και τα ρίχνετε αμέσως σε ένα λαδωμένο πυρίμοχο σκεύος.
Πασπαλίζετε τα τυριά σε όλη την επιφάνεια του φαγητού και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ ή μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί.

taste.com

Close