Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο για όλη την οικογένεια στο καθημερινό τραπέζι.

Μια Ισπανική συνταγή, (αρχική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) εύκολη και απλή για ένα υπέροχο πιάτο. Σουφλέ ζυμαρικών με τόνο για όλη την οικογένεια στο καθημερινό τραπέζι.

Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμη Τάρτα με ζυμαρικά !!!

Υλικά συνταγής

300 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά κομμένες σε μικρές ροδελίτσες
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ των 400 γρ.
1/2 φλ. τσαγιού ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
λίγο αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι στραγγισμένες
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί (ένταμ, γκούντα)
1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Δείτε ακόμα: Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα τόνου! Πεντανόστιμα, εύκολα, γρήγορα!

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε το ζυμαρικό σας, σε μπόλικο κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν τα προτιμάτε αλ τέντε τα βγάζετε 2-3 λ νωρίτερα, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα τα ψήσετε και 15 λ. στο φούρνο. Κρατάτε 1/2 φλ. τσαγιού νερό από αυτό που τα βράσατε, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  • Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε στο ελαιόλαδο, σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και τη κόκκινη πιπεριά για 5 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2 λ ακόμα, ανακατεύοντας να βγάλει το άρωμά του.
  • Ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματάκια κονκασέ και μόλις κοχλάσει χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζετε για 10 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς τη σάλτσα, ανακατεύετε και προσθέτετε στο τηγάνι τα στραγγισμένα ζυμαρικά, μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που κρατήσατε, τις ελιές και το τόνο ξεψαχνισμένο. Ανακατεύετε και κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ρίχνετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί. Το σερβίρετε ζεστό με λιωμένα τα τυριά.

Πηγή: sintayes
Close