Συνταγή για πάρτυ:Pizza φορμάτη από τη Μαρία Μαρδά

ΠΙΤΣΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ!Δεν υπαρχει!Δεν περιγραφεται!Η γευση μοναδικη!Από την εξίσου μοναδική Μαρία Μαρδά!

Για τη ζυμη

2 και 1/2 ποτηρια αλευρι,
1 ποτηρι χλιαρο γαλα,
1 κουταλακι αλατι,
1 κουταλακι ζαχαρη,
1 φακελακι μαγια,
1/2 φλυτζανακι του καφε λαδι.
Για γέμιση
1/2 κιλο γκουντα τριμμενο,
10 φετες ζαμπον,
1 κουτι μανιταρια,
μια πιπερια πρασινη,
λιγη σαλτσα ντοματας δικη μου
και λιγη ριγανη!!!!!!!!
Εκτέλεση

Δυαλυουμε τη μαγια στο χλιαρο γαλα και το προσθετουμε στα υπολοιπα υλικα.
Ζυμωνουμε καλα.Αφηνουμε τη ζυμη μια ωρα να φουσκωσειΟταν φουσκώσει ανοίγουμε ένα μεγάλο φυλλο και κοβουμε τη ζυμη με ενα μαχαιρι σε τετραγωνακια(περιπου στο μεγεθος απο 1/2 σπιρτοκουτο)
Λαδωνουμε καλα μια φορμα για κεικ και βαζουμε λιγα απ τα ζυμαρακια μας,προσθετουμε κασερι τριμμενο,ζαμπον,μανιταρια,πιπερια,με ενα κουταλι ριχνουμε λιγη σαλτσα εδω και εκει και πασπαλιζουμε με ριγανη!!!!Επαναλαμβανουμε το ιδιο αλλες τρεις φορες!

Ψηνουμε στους 170 βαθους στον αερα για 45 λεπτα περιπου!!Εγω πριν το βγαλω απο το φουρνο εβαλα τη φορμα για 5 λεπτα τερμα κατω με την κατω αντισταση!

κεικ1 κεικκ

Μαρία Μαρδα
Μαρία Μαρδα

Είμαι η Μαρία Μαρδα και ζω στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Είμαι 36 ετών παντρεμένη και έχω δυο γιους 7 και 9 χρόνων. Μου αρέσει η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική γιατί μέσα από αυτές δημιουργώ και ηρεμώ. Πολλές φορές μέσα από τις γεύσεις, έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις που με κάνουν χαρούμενη! Ξεκίνησα να μαγειρεύω όταν ήμουν 14 χρονών και από τότε το κάνω συνέχεια. Στην κουζίνα μου διασκεδάζω, εκτονώνομαι, ηρεμώ.


Close