Ζουμερό Χοιρινό ρολό ιδανικό για μπουφε βήμα βήμα

Χοιρινό ρολό –Ένα πεντανόστιμο ρολό τόσο ζουμερό και τρυφερό με απίστευτα υπέροχη γεύση. Ιδανικο για το μπουφέ σας!

 

Υλικά :

2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
150 γρ. γκούντα
4-5 φέτες μπέικον
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
Κόκκινο πιπέρι ρίγανη

Δείτε ακόμα :Χοιρινό με σπανάκι και αυγολέμονο!

Για την σάλτσα :

5-6κουτ. σούπας μαγιονέζα
3 κρέμες γάλακτος των 200ml
5 κουτ. σούπας μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια
χυμό από 2 πορτοκάλια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το χτυπήσει και να το ανοίξει για ρολό.
Το Ξεπλένουμε καλά και το απλώνουμε σε καθαρό πάγκο το κρέας ή στο δίσκο εργασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, ρίχνουμε την ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το χέρι μας κάνουμε μασάζ σε όλη την επιφάνειά του ώστε να πάει παντού.
Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου τις οποίες τις έχουμε ψιλοκόψει με μαχαίρι,κόβουμε τα καρότα σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα στρώνουμε στην μισή επιφάνεια του κρέατος.

Ζουμερό Χοιρινό ρολό ιδανικό για μπουφε βήμα βήμα

Ζουμερό Χοιρινό ρολό ιδανικό για μπουφε βήμα βήμα

Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον και κόβουμε τα κασέρια όπως τα καρότα και τα στρώνουμε εναλλάξ πάνω στο μπέικον (1 μπαστουνάκι γραβιέρα – 1 γκούντα κ.ο.) Τυλίγουμε το ρολό και το δένουμε με σπάγκο.
Εναλλακτικά μπορούμε να το κλείσουμε με πολλές οδοντογλυφίδες, όπως κάναμε εμείς.

Δείτε ακόμα :Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες

Το αλατοπιπερώνουμε και Βάζουμε το ρολό στην γάστρα και πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας. Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Περιχύνουμε το ρολό με την πλούσια σάλτσα και το ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Στην μία ώρα περίπου το βγάζουμε και το ελέγχουμε.
Παίρνουμε από την σάλτσα που είναι στη γάστρα και ρίχνουμε πάνω στο ρολό και το γυρίζω από την ανάποδη πλευρά και πάλι ρίχνω επάνω του σάλτσα.

Ζουμερό Χοιρινό ρολό ιδανικό για μπουφε βήμα βήμα

Ζουμερό Χοιρινό ρολό ιδανικό για μπουφε βήμα βήμα

Λίγο πριν το τέλος, βγάζετε το καπάκι, το γυρνάτε από την ανάποδη πλευρά και το αφήνετε να πάρει χρώμα. (επειδή δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι, προτείνω να το ελέγχετε για να μη σας στεγνώσει.)

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μη διαλυθεί κατά τον τεμαχισμό του, ρίχνουμε επάνω του από την πλούσια σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρεύτηκε και το σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι.

e-ptolemeos.gr -Αρετή Παπαδοπούλου συνταγή από την Νανά Τσακαλίδου !

 

Close