μακαρονόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Συνταγή για μακαρονόπιτα με λεπτό τραγανό χωριάτικο φύλλο, φέτα, μυζήθρα και γαλοπούλα .

Από τη φίλη μας Souki Simeonidou.

Οι μακαρονόπιτες είναι χορταστικές πίτες που μπορούμε να τις απολαύσουμε ακόμη και για μεσημεριανό ή βραδινό, ενώ φτιάχνονται με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας.

 

Μακαρονόπιτα σφολιάτας

 

Είχαμε λοιπόν κάτι γαλοπούλες και κάτι τυριά στο ψυγείο (μυζήθρα και φέτα) και είπαμε να τα αξιοποιήσουμε σε μία μακαρονόπιτα. Κι επειδή την ξεπαστρέψαμε σε 2 μέρες, σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μακαρονόπιτα με λεπτό τραγανό φύλλο:

μακαρονόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Εκτέλεση για τη μακαρονόπιτα με λεπτό τραγανό φύλλο

Σε ένα λαδωμένο οβάλ πυρέξ βάζουμε το πρώτο χωριάτικο φύλλο και ένα κομμάτι από δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Μένει λίγο παραπάνω από το μισό χωριάτικο φύλλο για το σκέπασμα της πίτας.

Αφού μισοβράσουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το βούτυρο γάλακτος. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι.

μακαρονόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Επίσης προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το τριμμένο γκούντα. Ενώνουμε το μείγμα με γάλα με το μείγμα με τα μακαρόνια και ρίχνουμε τη γέμιση στο πυρέξ.

 

Εύκολη μακαρονόπιτα φόρμας με τα μακαρόνια που περίσσεψαν

 

Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη μυζήθρα και γαλοπούλα κομμένη σε καρεδάκια. Στρώνουμε ό,τι περίσσεψε από το δεύτερο χωριάτικο φύλλο. Κλείνουμε τη πίτα όσο καλύτερα μπορούμε και λαδώνουμε καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 50 λεπτά, στον αέρα.

Tips για τη μακαρονόπιτα με λεπτό τραγανό φύλλο

Αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή, δεν βάζουμε αλάτι.

μακαρονόπιτα-με-χωριάτικο φύλλο-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close