Μακαρουνά-: Συνταγή -για- Κυπριακή -μακαρονάδα -

Συνταγή για παραδοσιακό κυπριακή μακαρονάδα ή μακαρούνα . Ακόμη να τη δοκιμάσετε; Με μόλις 4 υλικά!

Μπορεί να μην έχετε επισκεφθεί ακόμη την Μεγαλόνησο όμως σίγουρα μπορείτε να την μυρίσετε και να την γευτείτε από μακριά δοκιμάζοντας τις συνταγές της. Θα σας βοηθήσουμε κι εμείς σε αυτό φτιάχνοντας για εσάς παραδοσιακά μακαρόνια της Κύπρου

Η μακαρουνά είναι μία μακαρονάδα με χαλούμι και ξηρό δυόσμο που φτιάχνεται με χοντρό μακαρόνι και κύβο κότας. Είναι ένα φαγάκι με μόλις 4 υλικά και φτιάχνεται στο Π και Φ. Είναι φυσικά πανεύκολο και μπορείτε να το φτιάξετε μετά από μία δύσκολη και κουραστική μέρα στη δουλειά που δεν έχετε όρεξη και κουράγιο για πολλά πολλά.

Δείτε ακόμα Spaghetti aglio e olio: Ιταλική μακαρονάδα του φτωχού

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μακαρουνά και στον μπουφέ σας. Αυτή η τυρωτή μακαρονάδα θα σας ξετρελάνει και πραγματικά σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της μακαρουνάς:

Η “μακαρουνά” είναι ένα παραδοσιακό Κυπριακό φαγητό με χοντρά μακαρόνια, έτσι απλό και νόστιμο, όπως το έφτιαχναν οι μανάδες μας και οι γιαγιάδες μας πριν πενήντα χρόνια! Χρησιμοποιήσαμε χοντρά μακαρόνια ΜΙΤΣΙΔΗ «Α»!

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια χωρίς να τα σπάσουμε σε μπόλικο νερό με έναν κύβο κότας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε με τριμμένο σκληρό χαλούμι και ξηρό δυόσμο.

Δείτε ακόμα Μακαρόνια με σάλτσα σβαν

Μακαρουνά-συνταγή-για-παραδοσιακά-μακαρόνια-Κύπρου-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Kyriacos Mitsides

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close