Μαμαδίστικο γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο

Γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο ?
Υλικά
•1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους (ποντίκι,ελιά,χτένι ότι προτιμάτε)
•1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
•2 σκελίδες σκόρδο
•3 ντομάτες τριμμένες(η συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)
•2 κ.σ. γεμάτες πελτέ ντομάτας
•1 καρότο τριμμένο
•1 ξύλο κανέλας
•5 μπαχάρι
•3-4 γαρύφαλλα
•ελαιόλαδο
•αλάτι
•πιπέρι
•1 πακέτο κριθαράκι μέτριο η χοντρό
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτια,βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.Αφου έχει πάρει ωραίο χρώμα το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το καρότο ανακατεύουμε 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά μας,στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες,τον πελτέ,τα μπαχαρικά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει τουλάχιστον 90 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο,μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με τα ζουμιά που υπάρχουν στην κατσαρόλα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Προσθέτουμε το κριθαράκι στο ταψί με το κρέας και προσθέτουμε λίγο νερό κ το ψήνουμε περίπου 20 λεπτά (δεν το αφήνουμε να παραβράσει το κριθαράκι γιατί θα λασπώσει)
Σερβίρουμε με τυρί φέτα ή πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί το κριθαράκι μας…

Από τη φίλη της σελίδας μας elina gelina

Close