Μανιτάρια μαρινάτα

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ … 🙂 !
Συνταγή από τήν ΛΕΥΚΑΔΑ – ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15′
ΨΗΣΙΜΟ: 50′ μέ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
1 φλ. τού καφέ λάδι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες καί τριμμένες στόν τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Σοτάρετε σέ κατσαρόλα τά κρεμμύδια μέ τό λάδι.
Προσθέτετε τίς ντομάτες τριμμένες, τό σκόρδο, τό δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό καί τά σιγοβράζετε.
2) Σκουπίζετε καλά τά μανιτάρια καί τά κόβετε σέ 2 ή 3 φέτες καί τά περιχύνετε μέ τόν χυμό λεμονιού. Τά αφήνετε γιά 10 λεπτά καί τά προσθέτετε στήν κατσαρόλα.
3) Τά σιγοβράζετε, μέχρι νά μαλακώσουν καί νά μείνουν μέ λίγη σάλτσα.
Αφού κρυώσουν λίγο, σερβίρετε καί απολαμβάνετε.

Μανιτάρια μαρινάτα

Μανιτάρια μαρινάτα

Μανιτάρια μαρινάτα

Μανιτάρια μαρινάτα

Μανιτάρια μαρινάτα

Μανιτάρια μαρινάτα

Από την Καταπληκτική σελίδα μαγειρικής  Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips

Close