Μαστιχάκια Χίου

Το γνωστό μας «υποβρύχιο» μαζί με αμύγδαλα τυλίγεται μέσα σε φύλλα κρούστας και γίνεται ένα υπέροχο γλυκό, όλο γεύση και άρωμα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας
βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
Για τη γέμιση

240γρ. γλυκό «υποβρύχιο» με άρωμα μαστίχας
½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
2 ασπράδια αβγών
300γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου

Διαδικασία

Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, να γίνουν σαν ψιλός τραχανάς και ζεσταίνετε το γλυκό μαστίχα σε μπεν μαρί για να λιώσει.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύετε το γλυκό μαστίχα με τη σκόνη μαστίχας και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτετε το άρωμα πικραμύγδαλου, τη μαρέγκα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.

Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 180οC στις αντιστάσεις. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 8 εκ. και τα βουτυρώνετε ένα-ένα. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση, διπλώνετε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγετε σε ρολάκι.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και αραδιάζετε μέσα τα μαστιχάκια και αλείφετε την επιφάνειά τους με μπόλικο βούτυρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα μαστιχάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν πρέπει να ξεροψηθούν.

Όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα τυλίγετε στην άχνη ζάχαρη.

πηγη:olivemagazine.gr

Close