Το γνωστό μας «υποβρύχιο» μαζί με αμύγδαλα τυλίγεται μέσα σε φύλλα κρούστας και γίνεται ένα υπέροχο γλυκό, όλο γεύση και άρωμα.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
ζάχαρη άχνη
ανθόνερο
Για τη γέμιση
240γρ. γλυκό «υποβρύχιο» με άρωμα μαστίχας
½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
2 ασπράδια αβγών
300γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
Διαδικασία
Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, να γίνουν σαν ψιλός τραχανάς και ζεσταίνετε το γλυκό μαστίχα σε μπεν μαρί για να λιώσει.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύετε το γλυκό μαστίχα με τη σκόνη μαστίχας και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτετε το άρωμα πικραμύγδαλου, τη μαρέγκα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.
Προθερμαίνετε τον φούρνου στους 180οC στις αντιστάσεις. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 8 εκ. και τα βουτυρώνετε ένα-ένα. Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση, διπλώνετε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγετε σε ρολάκι.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και αραδιάζετε μέσα τα μαστιχάκια και αλείφετε την επιφάνειά τους με μπόλικο βούτυρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα μαστιχάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Δεν πρέπει να ξεροψηθούν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά, τα ραντίζετε με ανθόνερο και τα τυλίγετε στην άχνη ζάχαρη.
πηγη:olivemagazine.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις