μοσχαρι-κοκκινιστο-με-κολοκυθακια

Μοσχάρι κοκκινιστό με κολοκυθάκια. Μια φανταστική σύνταγη για κοκκινιστο μοσχάρι που γίνεται λουκουμι

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε 4-5 μερίδες
1 – 1,2 κιλό κολοκυθάκια μικρά
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 κρασοπότηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλατοπίπερο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε μέτρια-μικρά κομμάτια
χυμός ντομάτας (ή πελτές αραιωμένος σε λίγο νερό)
Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και βάλτε το με το μισό λάδι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά
Προσθέστε και το κρέας αφού το πλύνετε, και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τακτικά.
Προσοχή μην το τρυπήσετε με πηρούνι.
Μόλις το κρέας έχει ροδοκοκκινίσει, βάλτε πιπέρι, προσθέστε λίγο νερό και κλείστε την κατσαρόλα ή τη χύτρα σας ώστε να μαγειρευτεί καλά (στη χύτρα 30 λεπτά φθάνουν).
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αλάτι, κουνήστε τη χύτρα καλά και αφήστε τα κολοκυθάκια να βράσουν με το ζουμί του φαγητού. Στη χύτρα δε χρειάζεται να προσθέσετε άλλο νερό και αρκούν άλλα 10 λεπτά βράσιμο (μόλις σηκωθεί η βαλβίδα να κλείσετε το μάτι και να αφήσετε το σκεύος επάνω).
Είναι η κατάλληλη εποχή για αυτό το νόστιμο κυριακάτικο φαγάκι, τώρα που τα κολοκυθάκια είναι φρέσκα, μικρά και φτηνά.

 

Close