Σήμερα συνεχίζουμε με αγαπημένα Σαρακοστιανά.😊😍‪#‎CrazyMOMS‬

Μυδοπίλαφο σπέσιαλ

Συστατικά 1/2 κιλό ψίχα μυδιών (αν βρείτε με κέλυφος καλά μύδια ακόμα καλύτερα αλλά ακολουθείτε άλλη διαδικασία στην εκτέλεση με τα μύδια που δεν άνοιξαν που τα πετάτε κτλ) 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια 2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι ό,τι προτιμάτε 4 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και μέσα στο νερό ρίχνουμε και 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί 1 φλυτζανάκι του καφέ τσίπουρο με γλυκάνισο 1-2 κύβους ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών αν νηστεύουμε 1/2 φλυτζανιού του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο 1/2 φλυτζανιού του τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο 1κ.γλυκού δυόσμο 1 λεμόνι για σερβίρισμα αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τα αφήνουμε σε νερό με λίγο ξύδι για 15-20 λεπτά.Τα σουρώνουμε καλά. (Μπορούμε να κρατήσουμε νερό από το σούρωμα τους αντί να βάλουμε ζεστό νερό) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε 2 λεπτά τα μύδια μας και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια,σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές για 2 λεπτά. Έπειτα,ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με τσίπουρο με γλυκάνισο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό νερό με το λευκό κρασί,τους κύβους ζωμού κοτόπουλου ή λαχανικών, και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, 10 λεπτά και μόλις δέσει λίγο η σάλτσα μας, ρίχνουμε πάλι τα μύδια και βράζουμε για ακόμα 6-7 λεπτά. Τέλος, 2-3 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαιντανό, τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγο λεμονάκι!

Καλή όρεξη!