Μικρασιάτικος παραδοσιακός τζιγεροσαρμάς

Να τρωει η μανα και να μη δινει στο παιδι!
Το φαγητο αυτο το τρωμε συνηθως το Πασχα !
Οι καλοφαγαδες ομως το τρωνε ολο τον χρονο!
Ειναι ενα φαγητο που δε λειπει απο την περιοχη μας και φυσικα ολοι οι επισκεπτες στη Θρακη θα το γευθουν σιγουρα!
Συνταγη για 12 κομματια
Υλικα
2 μεγάλες συκωταριές αρνίσιες
4 ματσακια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 Φλυτζανια ρύζι
5 με 6 σκέπες αρνίσιες
2 ματσάκια δυόσμο ψιλοκομμένο
4 ματσακια ανιθο
Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι μαύρο, Πάπρικα γλυκιά καπνιστη
2 αυγα το ενα για αλειμμα
2 φλυτζανια γαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε τις συκωταριες , τις στραγγίζουμε από τα νερά τους και τις ψιλοκόβουμε.
Σοταρουμε τα κρεμμυδακια ελαφρια μεσα σε ενα τηγανι !
Στη συνεχεια προσθετουμε τις συκωταριες ,τον ανιθο και το διοσμο
Επειτα ενσωματώνουμε όλα τα υλικά μας μαζι ριχνουμε το γαλα το ρύζι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Μόλις πιει τα υγρά του το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο!
Τελος κτυπαμε το αυγο και το ανακατευουμε στο μειγμα μας για να δεσει!
. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις μπόλιες σε περίπου 12 κομμάτια και παίρνουμε 1 φλυτάνι του τσαγιού από το μείγμα και το τοποθετούμε στη μέση στην κάθε μπόλια και τα τυλίγουμε με τις άκρες προς τα κάτω.Αλειφουμε με αυγο και πασπαλιζουμε με κοκκινη καπνιστη παπρικα!
Τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα χωρις καθολου νερο γιατι θα βγαλουν υγρα απο μονα τους!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180β για 40 με 50 λ περιπου!
Μολις παρουν χρωμα απο επανω τα γυριζουμε ενα ενα για να κοκκινισουν και απο κατω!
Σερβιρουμε με τζατζικι και απολαμβανουμε ενα gourmet καταπληκτικο πιατο!

Μικρασιάτικος παραδοσιακός τζιγεροσαρμάςΜικρασιάτικος παραδοσιακός τζιγεροσαρμάςΜικρασιάτικος παραδοσιακός τζιγεροσαρμάςΜικρασιάτικος παραδοσιακός τζιγεροσαρμάς

Close