Υλικά
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ταχίνι
1-1½ χυμό πορτοκαλιού (η όσο πάρει)
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
για τη γέμιση
5-6 μήλα, στο τρίφτη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καρύδια χονδροκοπανισμένα
1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ταχίνι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι το ταχίνι να διαλυθεί στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο χονδρό και το απλώνουμε σε ένα ταψί (Νο 34) που πριν έχουμε λαδώσει και αλευρώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα στρώνουμε πάνω στο φύλλο, πατώντας την ελαφρά με το κουτάλι. Ανοίγουμε και το δεύτερο και το στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Με τα δάκτυλα ενώνουμε τα δύο φύλλα στα χείλη του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις