Ένα πολύ εύκολο και απολαυστικό γλυκό με τρία γάλατα που θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή! Ιδανικό για κάθε περίσταση και για κέρασμα!
- αυγα 6
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- αλευρι 350 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 2
Υλικά
- ζαχαρούχο γάλα 1
- γάλα 1 λίτρο φρέσκο
- κρεμα γαλακτος 250 γραμμάρια
Για το μείγμα με το γάλα
- ζαχαρη 230 γραμμάρια
- νερό 80 ml
- βουτυρο 110 γραμμάρια
- αλατι λίγο
- κρεμα γαλακτος 150 γραμμάρια
Για την καραμέλα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ καλά να στέκεται το μείγμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε 1 λεπτό.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι,το μπέικιν,τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με Μαρίζ δεν θέλουμε να βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί(30) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.προθερμασμένο μεσαία σχάρα.αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα έμενα μου πήρε 35 λεπτά οπότε φυσικά τον φούρνο του καθενός.
Όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε μια λαδόκολλα και το τρυπάμε πολύ καλά παντού με ξυλάκι από σουβλάκι η και οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα(400 γρ),το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο μείγμα γάλατος στο ταψί τοποθετούμε το παντεσπάνι και το τρυπάμε πάλι πολλές φορές.
Τοποθετούμε πάνω το υπόλοιπο μείγμα γάλατος.
Το αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την καραμελα:
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να δώσουμε το ωραίο χρυσάφι χρώμα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το βούτυρο κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κατεβαζουμε και προσθετουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Το τοποθετούμε πάλι στην φωτια ανακατεύουμε στο χαμηλό περίπου 12 λεπτά.
Την κατεβάζουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
Βγάζουμε το γλυκό και την τοποθετούμε πάνω.
Και ξανά το γλυκο στο ψυγείο για όλη νύχτα!
H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!!
Πηγή: https://mageirikikaisintages.blogspot.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες