Μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο. Ζουμερό λεμονάτο μοσχαρίσιο φιλέτο που θα γίνει ανάρπαστο.
Αν ψάχνετε ένα ξεχωριστό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή έχετε κάποια γιορτή στο σπίτι σας και θέλετε να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους και τους καλεσμένους σας τότε αξίζει να δοκιμάσετε το μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο .
Αναμφίβολα είναι ένα φαγητό αξεπέραστο σε γεύση και ξεφεύγει και λίγο από τα συνηθισμένα όπως είναι το φιλέτο κοτόπουλου. Φυσικά το μοσχάρι είναι ένα πολύ υγιεινό κρέας και σήμερα θα το απολαύσουμε λεμονάτο, ζουμερό και τηγανισμένο σε λιωμένο βούτυρο. Σας έτρεξαν τα σάλια ε; Λογικό!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχαρίσιο φιλέτο:
Εκτέλεση
Καταρχάς ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το μοσχάρι σε 4 φιλέτα που θα έχουν πάχος 2 εκατοστά. Αφήνουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο του πλευρές.
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες τηγανητές
Καίμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αραδιάζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για 4-6 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με τον ζωμό του τηγανιού. Τέλος τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τον φρέσκο μαϊντανό.
Tips για το μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο
Μπορεί να βγουν και παραπάνω φιλέτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα