Μοσχαρίσιο-φιλέτο-λεμονάτο-

Μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο. Ζουμερό λεμονάτο μοσχαρίσιο φιλέτο που θα γίνει ανάρπαστο.

Αν ψάχνετε ένα ξεχωριστό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι ή έχετε κάποια γιορτή στο σπίτι σας και θέλετε να εντυπωσιάσετε τους δικούς σας ανθρώπους και τους καλεσμένους σας τότε αξίζει να δοκιμάσετε το μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο .

Αναμφίβολα είναι ένα φαγητό αξεπέραστο σε γεύση και ξεφεύγει και λίγο από τα συνηθισμένα όπως είναι το φιλέτο κοτόπουλου. Φυσικά το μοσχάρι είναι ένα πολύ υγιεινό κρέας και σήμερα θα το απολαύσουμε λεμονάτο, ζουμερό και τηγανισμένο σε λιωμένο βούτυρο. Σας έτρεξαν τα σάλια ε; Λογικό!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μοσχαρίσιο φιλέτο:

Εκτέλεση

Καταρχάς ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει το μοσχάρι σε 4 φιλέτα που θα έχουν πάχος 2 εκατοστά. Αφήνουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο του πλευρές.

Δείτε ακόμα Μοσχαράκι λεμονάτο κατσαρόλας με πατάτες τηγανητές

Καίμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αραδιάζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για 4-6 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με τον ζωμό του τηγανιού. Τέλος τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τον φρέσκο μαϊντανό.

Tips για το μοσχαρίσιο φιλέτο λεμονάτο

Μπορεί να βγουν και παραπάνω φιλέτα.

Μοσχαρίσιο-φιλέτο-λεμονάτο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close