Μπάρες δημητριακών μαλακές!

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΏΝ ΜΑΛΑΚΕΣ

Υλικα

500 γρ Νιφάδες βρώμης με μαύρη σοκολάτα και φρούτα του δάσους 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή 1/2 κούπα αλεύρι φαρίνα 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο 1/2 κούπα σπασμένα φουντουκιά ωμά 1/2 κούπα σπασμένα αμύγδαλα ωμά 1/2 κούπα σταφίδες 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα 1 φακελάκι σουσάμι ωμό 50 γρ Χυμό από δυο πορτοκάλια μεγάλα Ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι 2 κουταλιές του γλυκού καλά γεμάτες κανέλα 2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ 125 γρ κουβερτούρα

Δείτε ακόμα: Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα  ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά να ενωθούν καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν.Απλώνω πάνω σε λαδόκολλα και στο ταψί του φούρνου με μια σπάτουλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν τις βγάλουμε θα είναι πολύ μαλακές, καθώς θα κρυώνουν θα σφίγγουν.

Δείτε ακόμα:Μπάρες λαχανικών (για διαβητικούς)

Αφού κρυώσουν τις κόβουμε σε κομμάτια Αν θέλουμε και έχτρα σοκολάτα και αφού έχουμε λιώσει σε μπεν μαρι την σοκολάτα βουτάμε μια μια μέσα μόνο να βραχεί η κάτω της μεριά και ακουμπάμε επάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα..Αν θέλετε γαρνίρετε και από πάνω σοκολάτα.

Η συνταγη είναι από την φανταστικη σελίδα στο facebook: Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου – Gogo Samiou

Μπάρες δημητριακών μαλακές! Μπάρες δημητριακών μαλακές! Μπάρες δημητριακών μαλακές!

Close