οκολάτα με πορτοκάλι, οι καλύτεροι εραστές της γεύσης. Ελαφρύ και αγαπημένο γλύκισμα με σοκολάτα. Καθαρίζει τη γεύση μας και αφήνει τα αρώματα του πορτοκαλιού και της σοκολάτας να μας πλημμυρίσουν. Ένα νηστίσιμο γλυκάκι που θα το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
3 μεγάλα πορτοκάλια με καλή φλούδα
500 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. λικέρ Γκραν Μαρνιέ (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα πλυμένα πορτοκάλια μας στη μέση και παίρνουμε τη φλούδα τους έτσι, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε μακριές λωρίδες [ τη φλούδα και λίγη σάρκα].
Επάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε τις φλούδες σε ισομεγέθη χοντρά μπαστουνάκια.
Τα ζεματίζουμε 4-5 φορές: δηλαδή αφήνουμε να πάρει βράση κάθε φορά το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε και και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αλλάζοντας το νερό, ώστε να φύγει η πικρίλα.
Βάζουμε σε κατσαρόλι τη ζάχαρη και το νερό και φτιάχνουμε ένα αραιό σιρόπι, βράζοντάς το 3′-4′.
Ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 45 λεπτά .
Τις μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν αρκετά.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί [ή στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά ανακατεύουμε καλά] , με 2 κουταλιές λάδι να γυαλίσει (και προσθέτουμε το λικέρ αν θέλουμε).
Βουτάμε τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού στη σοκολάτα μέχρι τη μέση ή στα 3/4 ή και μερικά ολόκληρα και τα ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο ή σε σχάρα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
sintayes.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες