Μπιφτέκια κοκκινιστά με κριθαράκι σαν γιουβέτσι!

Μπιφτέκια με κριθαράκι σαν γιουβέτσι. Ένα μαμαδίστικο φαγητό με ζουμερά μπιφτέκια, πλαισιωμένα με σπυρωτό κριθαράκι και όλα αυτά μέσα σε χυλωμένη σάλτσα ντομάτας. Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψουμε τα μπιφτέκια μας και να τα διατηρήσουμε μαλακά και ζουμερά.

Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο, ιδανικό για τις μέρες που έχουμε λίγο χρόνο άλλα θέλουμε κάτι νόστιμο. Στα παιδιά αρέσουν τα φαγητά με κιμά και με το συγκεκριμένο θα ξετρελαθούν μιας και συνοδεύεται με πεντανόστιμο κριθαράκι.

Δοκιμάστε την συνταγή που ακολουθεί και πείτε μας την γνώμη σας.

Εκτέλεση
Ζυμώνω τον κιμά και πλάθω μπιφτέκια. Στο τηγάνι σοτάρω τα μπιφτέκια και από τις δύο μεριές. Τα βγάζω και σοτάρω το κρεμμύδι, προσθέτω μετά το κον κασέ και τον πελτέ με 1 φλ του καφέ νερό και προσθέτω τα μπιφτέκια πάλι για να σιγοβράσουν περίπου για 20-30΄.Τα βγάζω πάλι προσθέτω 6-7 ποτήρια ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτω το κριθαράκι ανακατεύω, για 10΄ σιγοβράζοντας, προσθέτω πάλι τα μπιφτέκια μέσα (αν χρειάζεται νερό προσθέτω ζεστό)σβήνω την εστία ,σκεπάζω με καπάκι και αφήνω να φουσκώσει το κριθαράκι και να γίνει σπυρωτό!

Μπιφτέκια κοκκινιστά με κριθαράκι σαν γιουβέτσι!

Μπιφτέκια κοκκινιστά με κριθαράκι σαν γιουβέτσι!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα

Close