Μπιφτέκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας. Καλοκαιρινά μπιφτέκια με μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και φέτες φρέσκιας ντομάτας. Συνοδεύονται από λαχταριστές πατάτες φούρνου.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- κιμάς χοίρινος 300 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- σκορδο 1 σκελίδα
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπαχάρι Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
- φρυγανιά 150-200 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- ντοματα 2
- μηλόξιδο Μισό ποτηράκι του κρασιού
- μαιντανος Μισό ματσάκι περίπου ψιλοκομμένο
- δυοσμος Μισό ματσάκι περίπου ψιλοκομμένο
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- μοτσαρελα 250-300 γραμμάρια τριμμένη
- ντοματα 2-3 μεγάλες
Για τα μπιφτέκια
Τα μπιφτέκια σίγουρα είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Τα προτιμούμε πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα. Στο Κυριακάτικο τραπέζι ή σε οποιαδήποτε άλλη ημέρα της εβδομάδας, ενώ πολλές φορές τα μαγειρεύουμε ακόμη και για τα επίσημα τραπέζια μας.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε λαχταριστά μπιφτέκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας από ανάμεικτο κιμά, μοτσαρέλα λιωμένη, σάλτσα ντομάτας και φρέσκια ντομάτα. Είναι τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά μπιφτέκια που θα δοκιμάσετε για φέτος και αποτελούν πανδαισία χρωμάτων, γεύσης και αρωμάτων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας:
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την πάπρικα, το κύμινο, το μπαχάρι, την τριμμένη φρυγανιά τις ντομάτες τριμμένες χωρίς τα σπόρια τους, το μηλόξυδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Πλάθουμε τον κιμά μας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και στην συνέχεια πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλα μπιφτέκια. Στρώνουμε τα μπιφτέκια σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα
Ψήνουμε τα μπιφτέκια μας στους 170-180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Στην συνέχεια τα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα να πάει παντού, το οποίο το έχουμε τρίψει και πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε από μία φέτα ντομάτας. Τα ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσουν.
Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου
Σε ένα ξεχωριστό ταψί προσθέτουμε τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε πλύνει, τις έχουμε ξεφλουδίσει και τις έχουμε κόψει κυδωνάτες. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το νερό και τον χυμό λεμονιού.
Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Ψήνουμε τις πατάτες στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Tips για τα Μπιφτέκια με μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας
Μπορούμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι προτού το βάλουμε στο μείγμα για τον κιμά. Αντί για τριμμένη φρυγανιά στα μπιφτέκια μπορούμε να βάλουμε καλά στραγγισμένο ψωμί που το έχουμε μουσκέψει σε φρέσκο γάλα ή νερό.
Την μοτσαρέλα αντί για τριμμένη μπορούμε να την προσθέσουμε και κομμένη σε μικρά κομμάτια. Στις πατάτες αντί για χυμό λεμονιού μπορούμε να βάλουμε χυμό πορτοκαλιού.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
και την είδαμε στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα