Μπισκότα κανέλας χωρίς ζύμωμα και πλάσιμο, με πορτοκάλι και σόδα. Αυτά τα μπισκοτάκια γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα, ενώ είναι πανεύκολα στην εκτέλεση! Με λίγα υλικά φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα μπισκότα για το πρωινό μας καφεδάκι, για τα παιδιά, για την εκδρομή και την παραλία, ακόμη και για τις μέρες νηστείας!
- πορτοκαλι 250 γρ. χυμό φρέσκου
- ζαχαρη 250 γρ.
- σπορέλαιο 250 γρ.
- σοδα 1 κ.γ
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ.
- κανελά 1 κ.σ
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γρ.
Υλικά
Εκτέλεση
Σ ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά,εκτός από το αλεύρι (που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν) με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω ελαφρά μέχρι να έχω μια ζύμη μαλακιά και αφράτη που δεν κολλάει.
Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα αλευράκι από το κιλό.
Δημιουργώ με την ζύμη ένα μπαστούνι και κόβω φέτες πάχους 1 δάχτυλο.Τα στρογγυλεύω λίγο με τα δάχτυλα και τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα πασπαλίζω με ζάχαρη λευκή ή καστανή που έχω ανακατέψει με λίγο κανελίτσα.
Ψήνω στους 170 για 20 λεπτάκια.
Αν τα κάνω πιο μικρά θα τα ψήσω λιγότερο.
Όταν βγαίνουν από τον φούρνο είναι λίγο μαλακά και όσο κρυώνουν σκληραίνουν λίγο ακόμα.
Βγαίνουν πολύ αφράτα και διατηρούνται πολύ καιρό.
Την συνταγή την είδαμε στην σελίδα στο facebook Οι Λιχουδιές της Σόφης
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες