Μπισκοτάκια με πέντε υλικα και super γεύση

Η αξεπέραστη μυρωδιά που θα αγκαλιάσει το σπίτι και ο χρόνος μέσα στον οποίο θα καταναλωθούν με μανία, θα σας κάνει να την συμπεριλάβετε στις SOS συνταγές σας.Πανεύκολη συνταγη που θα σας ενθουσιάσει

Υλικά

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίο να μαλακώσει
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη άχνη
ελάχιστο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας & μια βανίλια σκόνη ή 2 βανίλιες σκόνη μόνο
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κόβετε το βούτυρο σε κύβους και με ένα πιρούνι αρχίζετε να το ανακατεύετε και να το μαλακώνετε. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει το μίγμα. Τώρα είναι η σειρά της βανίλιας. Στη συνέχεια, αφού κοσκινίσετε το αλεύρι και του βάλετε το ελάχιστο αλάτι, το ρίχνετε σιγά σιγά και ανακατεύετε, στο χέρι ή με μιξεράκι χειρός. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν δείτε ότι κολλάει πολύ. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα μαλακό μπισκοτοβουτυρένιο ζυμάρι. Το κάνετε σαν δίσκο και το αφήνετε για μια ώρα στο ψυγείο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε πάνω και κάτω από το ζυμάρι από ένα φύλλο λαδόκολλας και ανοίγετε με πλάστη για να γίνει 1/2 εκ. πάχους. Με κουπάτ της αρεσκείας σας κόβετε μπισκότα. Ψήνετε για 10 λεπτά περίπου. Πασπαλίζετε με άχνη προαιρετικά.

p.s. Μπορείτε να προσθέσετε γλάσο βανίλιας δειτε υπέροχες συνταγες για γλάσσο εδώ και να γίνουν υπέροχα όπως στη φωτογραφία και μια εκαιρετική προτάση για κέρασμα στο σχολείο!

Close