ΥΛΙΚΑ
1 Αυγό
1/2 πακέτο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας γιαούρτι
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα νισεστέ η κον φλάουρ
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
2 βανίλιες
2,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
Δείτε ακόμα: Μηλοπιτάκια τηγανιτά σα λουκουμάδες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
4 μεγάλα μήλα κόκκινα η κίτρινα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
,1 κουταλιά τις σούπας κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμες, γρήγορες, υγιεινές λύσεις για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο από τον Βασίλη Καλλίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το αυγό με το σύρμα πρώτα και έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου ,ρίχνουμε το γιαούρτι και την ζάχαρη,το νισεστέ το μπεικιν τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι όσο σηκώσει [2,1/2 κούπες και κάτι]
Στο τηγάνι βάζουμε τα μήλα μας που τα έχουμε κόψει σε κύβους,τα καρύδια μας που τα έχουμε ψιλοκομμένα με το μαχαίρι, την ζάχαρη την κανέλα και το κονιάκ μόλις μαλακώσουν-καραμελώσουν παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι στα χέρια μας και ανοίγουμε λεπτές πιτούλες με τον πλάστη , χαράζουμε στην μέση της πίτας 3 γραμμούλες βάζουμε μέσα απο το μείγμα μας και κλείνουμε ανάποδα σαν ψωμάκια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα,πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη..!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Gogo Samiou
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες