ένα γλυκάκι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο!!
Υλικά:
2 μήλα μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
1 κ.σ τσίπουρο ή κονιάκ (εμένα δεν μου αρέσει το κονιάκ κι έβαλα τσίπουρο).
1 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα νερό
Αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει (περίπου 1 ½ κούπα) μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.
Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί 10-15 λ. και βάζουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι κουταλιά κουταλιά από τον χυλό και όταν τηγανιστούν και πάρουν ωραίο χρώμα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφού απορροφηθεί το περισσότερο λάδι τοποθετούμε σε πιατέλα ,ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα και κανέλα
Πασχαλης Νακ ΝακΕλληνικές….gourmed-ιές!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες