γλυκό ψυγείου-σεράνο-συνταγή-

Mπισκοτόγλυκο Σεράνο . Συνταγή για μπισκοτόγλυκο Σεράνο με σοκολατένιο σιρόπι, σαβαγιάρ και σαντιγί σεράνο.

Λαχταριστό μπισκοτόγλυκο Σεράνο  με σοκολατένιο σπιτικό σιρόπι, σαβαγιάρ βουτηγμένα στο σιρόπι και αφράτη σαντιγί σεράνο. Είναι ένα γλυκό ψυγείου που όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Τεμπελογλυκό το λέμε εμείς, αφού είναι πανεύκολο και πολύ γρήγορο.

Αν σας αρέσει η σοκολάτα και ειδικά η σεράνο, τότε αυτό το γλυκό ψυγείου θα γίνει το αγαπημένο σας. Μπορείτε να το φτιάξετε και σαν σπιτική τούρτα για τα γενέθλια του σπιτιού σας ή σαν κέρασμα. Θα ξετρελαθείτε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Mπισκοτόγλυκο Σεράνο :

Mπισκοτόλυκο- Σεράνο-

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε για περίπου 3 λεπτά από το σημείο βρασμού έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο.

Εκτέλεση για την σαντιγί σεράνο

Χτυπάμε στο μίξερ το μορφάτ μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εκτέλεση για το γλυκό σεράνο

Mπισκοτόλυκο Σεράνο

Παίρνουμε τα σαβαγιάρ και τα βουτάμε στο σιρόπι. Στρώνουμε μία στρώση σαβαγιάρ σε ένα πυρέξ και από πάνω στρώνουμε μία στρώση σεράνο.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κλασική πάστα σεράνο

Πάνω από την σεράνο στρώνουμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ τα οποία τα έχουμε βουτήξει στο σιρόπι και τελειώνουμε με σεράνο. Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Tips για το Mπισκοτόγλυκο Σεράνο

Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμο γίνεται.

Mπισκοτόλυκο- Σεράνο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας ελενη τσιουκανη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close