Μπισκοτοπαξιμαδακια αφράτα με πέντε υλικά

Μπισκοτοπαξιμαδακια αφρατα

Υλικά 

1 κουπα ελαιολαδο
1 κουπα φρεσκο χυμο πορτοκαλι
1 κουπα ζαχαρη
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια η
1 κ.σ κανελα
800-900γρ αλευρι φαρινα απ

Εκτέλεση

Σε ενα μπωλ ανακατευουμε καλα με αυγοδαρτη το λαδι,το χυμο,τη ζαχαρη και το ξυσμα η την κανελα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Προσθετουμε το αλευρι και ζυμωνουμε για λιγο μεχρι να ενωθουν τα υλικα και να εχουμε μια απαλη ζυμη και μπορει ελαφρως να κολλαει!!
Δε βαζουμε πολυ αλευρι γιατι θα γινουν σκληρα τα μπισκοτα.
Αν θελουμε σε αυτο το σημειο ριχνουμε ξηρους καρπους,κουβερτουρα τριμμενη,σουσαμι κ.α
Πλαθουμε σε μακρια λεπτα μπαστουνια οσο το μηκος του ταψιου μας και τα βαζουμε το ενα διπλα στο αλλο με λιγο κενο μεταξυ τους και με ενα κοφτερο μαχαιρι τα κοβουμε σε φετες παχους ενος δαχτυλου περιπου χωρις να τα κουνησουμε απ’τη θεση τους και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου μιση ωρα για να ψηθουν και καλα μεσα.
Μολις τα βγαλουμε απο το φουρνο τα αφηνουμε στο ταψι να σταθουν λιγο, για περιπου 10-15′ και μετα τα βαζουμε ενα-ενα σε σχαρα για να κρυωσουν.Μετα τα αποθηκευουμε σε ταπερ που κλεινει αεροστεγως.
Η κουπα ειναι του νες περιπου 200-250γρ.

μπισκοτοπαξιμαδάκια αφράτα

 

παξιμαδακια αφρατα

Close