Υλικα:
1 πακέτο σφολιάτα
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι φρουκτόζη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
ξύσμα μισού λεμονιού
Φρουκτόζη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτελεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε μέτρια φωτιά την φρουκτόζη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι,το ξύσμα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Κατεβάζουμε απο την φωτιά ρίχνουμε
Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,από πάνω στρώνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
Στρώνουμε τις ακρες γυρω γυρω στο ταψί,χαράσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια
Πασπαλίζουμε με φρουκτόζη και κανελα
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις