Ψευτο….μπουγάτσα μπορεί κανείς να την πει…..
Είναι όμως νοστιμότατη και για πρωινό φανταστική!!!!
Δεν έχει την πολύ κρέμα στο κέντρο… αλά γεύση μπουγάτσας έχει σίγουρα!
Υλικά;
½ κιλό φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο
1 ζαχαρούχο
1 αυγό
4 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
Δείτε ακόμα: Μπουγάτσα στο πι και φι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί
Απλώνουμε ένα -ένα τα φύλλα και με το πινέλο πεταχτά τα βρέχουμε με βούτυρο.
Πλισάρουμε τα φύλλα σαν τη βεντάλια και τα αραδιάζουμε στο ταψί όχι σφιχτά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δείτε ακόμα: Μια πεντανόστιμη αλμυρή μπουγάτσα με… σπιτικό φύλλο αέρος
Εν τω μεταξύ χτυπάμε το ζαχαρούχο αραιωμένο με 2 φορές το κουτάκι του νερό επιπλέον, το σιμιγδάλι, το αυγό, τη βανίλια και το χυμό με ξύσμα πορτοκαλιού.
Περιχύνουμε τα ψημένα φύλλα και ξαναφουρνίζουμε τη μπουγάτσα μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει ωραίο χρώμα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πηγή: zzcook
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα