Υλικά Ζύμη 1 ποτήρι γάλα 2 φλυτζάνια του καφέ σπορέλαιο 1 αυγό 1 καλούπι μικρό μαγιά 1 κιλό περίπου αλεύρι Γέμιση 3 πατάτες μέτριες βρασμένες και λιωμένες με το πηρούνι 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση Ενώνουμε όλα τα υλικά (της ζύμης) και κάνουμε μία πολύ ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 20 λεπτά, τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο στρογγυλό ή σαν μία πίτσα, με τα χέρια μας. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, βάζουμε μία κουταλιά γέμισης στο καθένα και τα τυλίγουμε σαν κρουασανάκια. Αλοίφουμε με αυγό και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.