Μυρωδάτα & μαμαδίστικα σπιτικά κουλουράκια κανέλας (βίντεο)

Μυρωδάτα και μαμαδίστικα σπιτικά κουλουράκια κανέλας Με κανέλα, κόκκινο γλυκό κρασί, γαρίφαλο, ζάχαρη, ελαιόλαδο, μπέικιν πάουντερ, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού και μερικά ακόμη απλά υλικά σίγουρα αυτά τα μαμαδίστικα κουλουράκια κανέλας θα αγαπηθούν πολύ από όποιον τα δοκιμάσει!

Μπορείτε να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας μαζί με το τσάι ή τον καφέ τους. Μπορείτε να τα φτιάξετε για εσάς και την οικογένειά σας, έτσι ώστε να τα απολαμβάνετε όταν έχετε υπογλυκαιμίες κάποιο απόγευμα ή μαζί με τον καφέ. Δείτε την συνταγή παρακάτω: 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κρασί μας το κόκκινο (όσο πιο κόκκινο γίνεται) και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε μισό κουταλάκι σόδα σε χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα μας.

Δείτε ακόμα Αφράτα κουλουράκια λεμονιού με γιαούρτι για να τρώνε τα παιδιά!

Στην συνέχεια βάζουμε τις βανίλιες μας και ανακατεύουμε το σύρμα. Επίσης προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού ανακατέψουμε με το αλεύρι, βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και στην συνέχεια προσθέτουμε επιπλέον λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ακόμη λίγο αλεύρι.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μας κι αν χρειαστεί κάτι υγρό η ζύμη μας, προσθέτουμε λίγο κρασί. Ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί. Ζυμώνουμε από πάνω προς τα κάτω. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στο χέρι.

Κάνουμε την ζύμη μπαλάκια μέτρια στο μέγεθος και βουτάμε τα μπαλάκια μας σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει ζάχαρη και κανέλα. Τα βουτάμε από την μία πλευρά και τα πατάμε με την παλάμη μας λίγο, για να μην βγουν πολύ φουσκωτά.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στην εστία πάνω κάτω, για περίπου 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Tips

Τα υλικά αντιστοιχούν σε 26 κουλουράκια. Αν τα κάνουμε πιο μικρά σε μέγεθος, θα βγουν πιο πολλά. Αν το κρασί μας είναι πολύ γλυκό ή δεν μας αρέσουν τόσο γλυκά τα κουλουράκια αντί για 3/4 μπορούμε να βάλουμε 1/2 ζάχαρη στην ζύμη.

σπιτικά κουλουράκια κανέλας συνταγή σπιτικά κουλουράκια κανέλας συνταγή σπιτικά κουλουράκια κανέλας συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close