Νηστίσιμα σουτζουκάκια με σόγια και μελιτζάνες
Υλικά : 1 ποτήρι κιμάς σόγιας 4-5 μελιτζάνες φλάσκες 1-2 πιπεριές φρέσκες 1 φλιτζάνι ντοματοπολτός 2-3 κρεμμύδια μέτρια 1 ματσάκι μαιντανός μία κουταλία φυτικό βούτηρο λίγο τυρί νηστήσιμο μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη λάδι αλάτι πιπέρ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πλύνουμε. Τις κόβουμε φέτες πάχους ενός εκατοστού και τις τηγανίζουμε ή τις ψήνουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν, όσο ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον μαιντάνο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν με λίγο νερό. Προσθέτουμε το βούτηρο και αφού πάρει μία βράση, αφαιρούμε λίγη σάλτσα και την κρατάμε χωριστά. Ρίχνουμε τη σόγια.Όταν “γίνει” και η σόγια, βάζουμε και την φρυγανιά -καθώς και λίγο νηστίσιμο τυρι- και τυλίγουμε κουταλιές από το μείγμα στις φέτες της μελιτζάνας. Τα τοποθετούμε στο ταψί και αφού περιλούσουμε το κάθε σουτζουκάκι με σάλτσα, από αυτήν που κρατήσαμε νωρίτερα, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί μία ώρα.
πηγη:monastiriaka.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες