Νηστίσιμα ελαιοπιτάκια με δυόσμο και κόλιανδρο για όλη την οικογένεια

Νόστιμα και εύκολα ελαιοπιτάκια με πορτοκάλι, κόλιανδρο, δυόσμο και κρεμμυδάκια. Νηστίσιμες ατομικές ελαιόπιτες σαν ορεκτικό ή απογευματινό κολατσιό και σνακ. Είναι ιδανικά για παιδιά και μεγάλους και σίγουρα θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιτάκια με ελιές κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και ρυζιάζετε με το λάδι. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνετε. Προσθέτετε τις ελιές ψιλοκομμένες, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το δυόσμο και τα ζυμώνετε ξανά. Αφήνετε την ζύμη σκεπασμένη για 45 λεπτά. Πλάθετε τις ελιόπιτες σε στρόγγυλο σχήμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.

Νηστίσιμα ελαιοπιτάκια με δυόσμο και κόλιανδρο για όλη την οικογένεια

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ellada Tsokkou-Pitsiri

Close