
Ιδιαίτερα απολαυστική και ανάλαφρη κρέμα φράουλας για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
- άνθος αραβοσίτου 1 φακελάκι με γεύση φράουλα
- ζαχαρη 1/2 κούπα
- μαρμελάδα 2 κ.σ. φράουλα
- κορν φλαουρ 2 κ.σ.
- εκχυλισμα βανίλιας 2-3 σταγόνες
- φραουλες Για διακόσμηση φρέσκες
Υλικά
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη το γάλα αμυγδάλου με το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουερ.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζουμε την επιφάνειά της με μία διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Κόβουμε μερικές φράουλες σε κυβάκια και τις ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα.