Υλικά:
- Σιμιγδάλι χοντρό 200γρ
- Σιμιγδάλι ψιλό 170 γρ
- ζαχαρη 400 γρ
- νερό 600 γρ
- ηλιέλαιο 120 γρ
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 230 γρ
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1
Για τη κρέμα:
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
- ζαχαρη 100 γρ
- αλευρι 8 κτσ
- κουβερτουρα 200 γρ
Για την σαντιγύ:
- φυτική κρέμα γάλακτος 350 γρ
- ζαχαρη 5 κτσ
- κακαο Κατά βούληση
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά από live kitchen!Σημερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα ωραιότατο γλυκό ψυγείου με χαλβά και λαχταριστή κρέμα και σαντυγί. Ένα διαφορετικό νηστίσιμο γλυκό ψυγείου κατάλληλο για εκείνους που νηστεύουν και όχι μόνο. Ένα γλυκό ψυγείου μπουκιά και συχώριο για εσάς και τους αγαπημένους σας!
Δείτε επίσης : Πάστες ferrero rocher
Μπορεί να είναι Χειμώνας αλλά τα γλυκά ψυγείου δεν έχουν εποχή και τρώγονται πάντα ευχάριστα. Η αλήθεια είναι πως το δοκιμάσαμε και έχουμε να σας πούμε πως είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο. Δείτε παρακάτω την συνταγή για Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά.
Υλικά- ingredients
For the base 200 gr thick semolina 70 gr fine semolina 400 gr sugar 600 gr water 120 gr sunflower oil 230 gr fresh orange juice Zest from 1 orange
For the cream
1 litre almond milk 100 gr sugar 8 tbsp flour -200gr dark chocolate 65%cocoa
For the whipped cream
350 gr vegetable whipped cream 5 tbsp sugar a little of cocoa powder
Δείτε όλα τα νηστίσιμα φαγητά και γλυκά που σας προτείνει το daddy-cool.gr με ένα κλικ εδώ

Δείτε την εκτέλεση για Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου με χαλβά στο παρακάτω βίντεο απο το live kitchen
Εκτέλεση Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι χοντρό, το σιμιγδάλι ψιλό και καβουρδίζουμε για 3′. Ρίχνουμε έπειτα τη ζάχαρη, το νερό, το φρέσκο χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα (από ένα πορτοκάλι) και βράζουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα μας ως βάση σε ένα ταψί (25Χ35). Βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη και τα βράζουμε.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ, το κρύο γάλα αμυγδάλου (400γρ), το αλεύρι (8γρ) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ μέσα στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε, με ένα μίξερ χειρός, καλά πάνω από τη φωτιά μέχρι να πήξει. Σπάμε και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
Απλώνουμε την κρέμα μας ως δεύτερη στρώση στο ταψί μας. Προσθέτουμε το ταψί μας στο ψυγείο για 30′. Προσθέτουμε σε ένα μπολ τη φυτική κρέμα γάλακτος, τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός και παράλληλα ρίχνουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά. Αφού βγάλουμε το ταψί από το ψυγείο, προσθέτουμε σε αυτό τη σαντιγί μας ως τρίτη στρώση.
Το βάζουμε για 120′ στο ψυγείο. Προσθέτουμε λίγο κακάο σε σκόνη από πάνω και το γλυκό μας είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε. Καλή σας επιτυχία!!