Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με 5 μόνο υλικά. Ίσως ό,τι πιο νόστιμο θα φας σήμερα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα αγαπημένα μου κέικ. Όχι μόνο είναι πεντανόστιμο, όχι μόνο φτιάχνεται εύκολα με ελάχιστα υλικά, όχι μόνο είναι νηστίσιμο αλλά και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τις παραγινωμένες μπανάνες που αλλιώς θα πετάγαμε! Μάλιστα όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο νόστιμο και αρωματικό θα είναι το κέικ μας.

Με ελάχιστα υλικά και μέσα σε πέντε λεπτά έχουμε το γλυκό στο φούρνο. Τα πέντε υλικά είναι η βάση της συνταγής, εγώ πρόσθεσα μια βανίλια και λίγο μοσχοκάρυδο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2κγ κανέλα, μισή κούπα καρύδια, σταφίδες ή μια κουβερτούρα σπασμένα σε κομμάτια!

Είναι ένα ιδανικό γλύκισμα για τη σαρακοστή και τα παιδιά πάντα τρελαίνονται για μπανάνες. Σας προτείνω να κάνετε και διπλή δόση γιατί το ένα κέικ θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες.

Υλικά
5 πολύ ώριμες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας σπορέλαιο
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
2κγ baking powder

Προαιρετικά:
1 βανίλια
1/3κγ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το λάδι ώστε να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να σπάσουν οι μπανάνες σε πολύ μικρά κομμάτια αλλά χωρίς να γίνουν διαλυθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και, αν χρησιμοποιούμε, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή.

Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα το ψήσιμο, τη βυθίζουμε στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο.

Αφήνουμε να παγώσει και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Έτοιμο!
Πηγή:womantoc.gr


Close