Συνταγή για λαχταριστό νηστίσιμο κέικ από πορτοκάλι ΥΛΙΚΑ: • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 3/4 φλ. ζάχαρη • 1 κ.γ. σόδα • 1 πρέζα αλάτι • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο) • 1/3 φλ. σπορέλαιο • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι • 1 κ.σ. ξύδι (λευκό) • 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια. 2. Ανακατεύω σε ένα μπολ το σπορέλαιο με τον χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη με ένα κουτάλι (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτω και το ξύσμα. 3. Προσθέτω τα στερεά και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί. 4. Ψήνω στους 170 βαθμούς, 35-40′, στην χαμηλή σχάρα. Καλή σας απόλαυση!
Απο τη Χριστινα Χαραλαμπίδου
