Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού!

 

Συνταγή για λαχταριστό νηστίσιμο κέικ από πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ:
• 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 3/4 φλ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. σόδα
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού (φρεσκοστυμμένο)
• 1/3 φλ. σπορέλαιο
• ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
• 1 κ.σ. ξύδι (λευκό)
• 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια.
2. Ανακατεύω σε ένα μπολ το σπορέλαιο με τον χυμό, το ξύδι, τη ζάχαρη με ένα κουτάλι (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη). Προσθέτω και το ξύσμα.
3. Προσθέτω τα στερεά και ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί.
4. Ψήνω στους 170 βαθμούς, 35-40′, στην χαμηλή σχάρα.
Καλή σας απόλαυση!

Απο τη Χριστινα Χαραλαμπίδου

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού!

Close