Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά

Κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά, μια πεντανόστιμη, νηστίσιμη συνταγή. Ένα υπέροχο μαμαδίστικο πιάτο με χταπόδι, κριθαράκι, πιπεριά Φλωρίνης και καρότο στην γάστρα. Ένα παραδοσιακό φαγητό που μυρίζει θάλασσα ιδανικό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Η συνταγή αυτή για κριθαρότο ή γιουβέτσι θα σας ξετρελάνει, μιας και το χταπόδι σιγοβράζει και γίνεται μαλακό σαν λουκούμι και το κριθαράκι χυλώνει τέλεια. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα την λατρέψετε!

Εκτέλεση
Πλένω το χταπόδι ,βγάζω το δόντι , καθαρίζω τη σακουλίτσα του καλά και το βάζω σε μέτρια φωτιά  να βράσει με τα υγρά του σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει. Το κόβω σε κομμάτια και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω στο λαδάκι το κρεμμύδι,το καρότο ,την πιπεριά και μόλις γυαλίσουν προσθέτω το χταπόδι, το μπαχάρι και την πάπρικα. Το γυρίζω 2-3 φορές να πάρει αρώματα και σβήνω με το κρασί.

Αφήνω λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα και τον πελτέ και αλατοπιπερώνω. Γυρίζω τα υλικά μου μέσα στη γάστρα και προσθέτω νερό μέχρι να καλυφθούν καλά ( περίπου 1 1/2 λίτρο το βάζω πάντα με το μάτι).  Ψήνω στους 200 βαθμούς και για 40 -45 λεπτά περίπου. Προσθέτω το κριθαράκι μου και ανακατεύω. Βγάζω από το φούρνο το φαγητό μου όταν κρατάει ακόμα το κριθαράκι και το φαγάκι μου έχει υγρά. Αφήνω να τα τραβήξει έξω από το φούρνο για να μην λασπώσει, αφού ο βρασμός συνεχίζει και έξω από τον φούρνο.

Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά

Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά

Νηστίσιμο κριθαρότο με χταπόδι και λαχανικά

Καλή επιτυχία!!!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close