Αν σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε που να είναι ελαφρύ αλλά και πεντανόστιμο μην χάνετε χρόνο. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια από αυτές τις συνταγές που έχουν ως βάση το ψάρι και καταπλήξτε τους γύρω σας!
1. ) Γιουβέτσι ψαριού
Συνταγή από: argiro.gr
Υλικά:
400 γραμμ. ψάρι φιλέτο (σφυρίδα
φαγκρί ή οποιοδήποτε άλλο σας αρέσει) σε κομμάτια
15 γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2½ φλ. κριθαράκι χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 λίτρο νερό ή ζωμός ψαριού ή λαχανικών
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε το ψάρι και τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
2. Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε πυρέξ. Ρίχνουμε και τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε.
3. Ψήνουμε το φαγητό στους 180°C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Δείτε ακόμη: Μυστικά μαγειρικής για πεντανόστιμα ψάρια!
2. Πικάντικο ψάρι στιφάδο
Συνταγή από: medinova.gr
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
200 gr. ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβα
1 κομμένη κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη σε χονδρά κομμάτια
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 χούφτα κόλιανδρο κομμένο σε χονδρά κομμάτια
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
450 gr. λευκά φιλέτα ψαριών σε χοντρά κομμάτια
Εκτέλεση:
* Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε μέσα το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
* Προσθέτουμε 100ml νερό και ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
* Προσθέτουμε το ψάρι, το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με κόλιανδρο και μια φέτα λεμόνι.
Δείτε ακόμη: Burger ψαριού: H πρόταση για να φάει το παιδί ψάρι
3. Ψάρι τυλιχτό
Συνταγή από: healthweb.gr
Υλικά
1 (περίπου 1 κιλό) ψάρι
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1½ φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανός
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλα και δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε το αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας και στρώνουμε επάνω του τη λαδόκολλα προετοιμάζοντας έτσι το πακέτο όπου θα μπει το ψάρι.
2. Τοποθετούμε το ψάρι επάνω στη λαδόκολλα, αφού φυσικά το έχουμε καθαρίσει και πλύνει πολύ καλά. Στη συνέχεια το χαράζουμε σε τρία σημεία και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε τα μυρωδικά: ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες.
3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Γυρίζουμε τη λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και σφραγίζουμε το ψάρι σε πακέτο. Το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε στους 200°C για 45 λεπτά.
4. Ψάρι στο φούρνο με κρασί και φρέσκια ντομάτα
Συνταγή από: xanthipress.gr
Υλικά:
1 κιλό φιλέτα γλώσσας
4 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά. Ρίχνουμε σε πυρέξ το μισό βούτυρο και στρώνουμε τα μισά λαχανικά. Επάνω βάζουμε τα φιλέτα της γλώσσας τυλιγμένα σε ρολά. Τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το κρασί, το υπόλοιπο βούτυρο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι πιπέρι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45′ περίπου.
Δείτε ακόμη: Φιλετα ψαριου πανέ στο φουρνο
5. Τσιπούρες γεμιστές
Συνταγή στο: daddy-cool.gr
6. Σολωμός ψητός με σάλτσα “ολλαντέζ”
Συνταγή από: sintayes.gr
Υλικά συνταγής:
2 φέτες σολωμού
Για τη σάλτσα Hollandaise:
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. λευκό κρασί
50 ml νερό
3 κρόκους αυγών
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. λεμόνι
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Για το σολωμό: Πλένετε, αλατίζετε ελαφρά και τον ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 10′ περίπου από κάθε πλευρά.
Για τη σάλτσα hollandaise: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια το πιπέρι, το κρασί, το νερό και το ξίδι και τα σιγοβράζουμε για λίγο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πάνω από μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο πολύ σιγά και όταν η σάλτσα μας δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε περνώντας το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι.
7. Γαύρος ριγανάτος (ή σαρδέλα)
Συνταγή από: kathimerini
Υλικά (για 4 άτομα):
1 κιλό γαύρος πλυμένος και αποκεφαλισμένος (ή σαρδέλα)
200 γρ. ελαιόλαδο, 30 γρ. λεμόνι
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη κατ’ εκτίμηση
50 γρ. νερό από τη βρύση
4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα παραπάνω σε ένα ταψί που να χωράει τα ψάρια. Δοκιμάζετε στο μείγμα το αλατοπίπερο και το λεμόνι (την οξύτητα) και ρίχνετε τα ψάρια μέσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.
8. Σπαγγέτι με ψάρι
Συνταγή από: pathosgiamagiriki.gr
Υλικά:
150γρ. ψάρι
250γρ. μακαρόνια
1 ντομάτα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
20γρ. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
Λάδι
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε το ψάρι και το βράζετε σε λίγο νερό. Κόβετε την ντομάτα σε κύβους και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
2. Όταν το ψάρι “μαλακώσει” το βγάζετε, κρατάτε το ζωμό του και το κόβετε σε κύβους
3. Σ’ ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και σοτάρετε σ’ αυτό τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
4. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε την ντομάτα και σβήνετε με το κρασί. Όταν αυτό εξατμιστεί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και 1 φλ. του τσαγιού ζωμό ψαριού
5. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε
6. Ταυτόχρονα βράζετε al dente τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα αναμιγνύετε με τη σάλτσα
7. Το “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για ένα γευστικότατο αποτέλεσμα προτιμήστε την πεσκανδρίτσα. Αν και είναι “ασχημούλα” είναι πάρα πολύ νόστιμη. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε για πιο καλή εμφάνιση και περισσότερη γεύση, λίγο μαϊντανό πριν το σερβίρισμα ή άλλο μυρωδικό.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες